Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Νέος πιο ισχυρός σεισμός στην κεντρική Ιταλία! Κατέρρευσαν κτίρια, στους δρόμους οι κάτοικοι

Δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 ρίχτερ και 20 χιλιόμετρα εστιακό βάθος -σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο- στην κεντρική Ιταλία, μέσα σε δυόμιση ώρες
- Ο πρώτος σεισμός 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.11 (τοπική ώρα), με επίκεντρο περιοχή 66χλμ από την Περούτζια, στις 19.11 (τοπική ώρα)
- Δυο τραυματίες στο χωριό Βίσο
- Καταρρεύσεις σημειώθηκαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Νόρτσια, της περιφέρειας Μάρκε - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ




- Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση 5,4 ρίχτερ συνδέεται με εκείνη των 6,2 ρίχτερ στις 24 Αυγούστου στο Αματρίτσε, που στοίχισε τη ζωή σε 278 ανθρώπους
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της κεντρικής Ιταλίας, καθώς μέσα σε δυόμιση ώρες
σημειώθηκαν δύο ισχυρές δονήσεις, 5,4 και 6,1 ρίχτερ!
Ο πρώτος σεισμός, εντάσεως 5,4 ρίχτερ, έγινε στις 19.11 (τοπική ώρα) με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη Ρώμη. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.
Μάλιστα, το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι αυτή η δόνηση συνδέεται με εκείνη των 6,2 ρίχτερ στις 24 Αυγούστου στο Αματρίτσε, που στοίχισε τη ζωή σε 278 ανθρώπους.

Μόλις δυόμιση ώρες αργότερα, ακολούθησε νέος -πιο ισχυρός- σεισμός, έντασης 6,1 βαθμών ρίχτερ και με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερος πανικός στους κατοίκους. "Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την ισορροπία μας", "θα κοιμηθούμε έξω ή στα αυτοκίνητα μας", "είδαμε να πέφτουν οροφές κτιρίων", είναι μερικές από τις πρώτες μαρτυρίες που δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τον πρώτο σεισμό. Πρόκειται για κατοίκους του χωριού Βίσο, και ο τραυματισμός του ενός οφείλεται σε πτώση ψευδοροφής. Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο.

Καταρρεύσεις σημειώθηκαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Νόρτσια, της περιφέρειας Μάρκε.

newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)