Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ορμπάν: Η ελευθερία στην Ευρώπη εξαρτάται από το έθνος - κράτος και τις χριστιανικές παραδόσεις.

«Οι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία τους πρέπει να σώσουν τις Βρυξέλλες από τη σοβιετοποίηση, από εκείνους που θέλουν να μας πουν με ποιον να ζούμε στις χώρες μας», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε εκδήλωση για την επέτειο της Ουγγρικής Επανάστασης του 1956.

«Θέλουμε να είμαστε ένα ευρωπαϊκό κράτος, όχι μια εθνότητα εντός της Ευρώπης. Η ελευθερία στην Ευρώπη εξαρτάται από το έθνος-κράτος και τις χριστιανικές παραδόσεις», συνέχισε.

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που είχαν συγκεντρωθεί σε μικρή απόσταση άρχισαν να σφυρίζουν δυνατά ενώ μιλούσε ο Όρμπαν και ξέσπασαν μικροσυμπλοκές μεταξύ των υποστηρικτών του και των αντιπάλων του. Η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις, ούτε αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί στις συγκρούσεις αυτές.

Όπως και άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, η Ουγγαρία αντιτίθεται στην πολιτική των Βρυξελλών που απαιτεί από όλα τα μέλη της ΕΕ να φιλοξενήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό από τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες –κυρίως μουσουλμάνους– που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη. 

«Υπήρξε μια εποχή που επιτρέψαμε το άνοιγμα των συνόρων για να μπορέσουν οι Γερμανοί να συναντήσουν τους άλλους Γερμανούς, σήμερα, το 2016, πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα», είπε ο Όρμπαν αναφερόμενος στην πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος το 1989.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να κόψει τις ρίζες που μας έκαναν μεγάλους και μας βοήθησαν να επιβιώσουμε στη σοβιετική καταπίεση. Δεν υπάρχει ελεύθερη Ευρώπη χωρίς τα έθνη κράτη και τα χιλιάδες χρόνια σοφίας του χριστιανισμού. Πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα για να σταματήσουμε τη μαζική μετανάστευση από τα νότια», συνέχισε ο Όρμπαν.

Ο Αντρέι Ντούντα, ο πρόεδρος της Πολωνίας που ήταν επίτιμος προσκεκλημένος στην τελετή, διαβεβαίωσε τους Ούγγρους για την υποστήριξη της Βαρσοβίας. «Μπορείτε να βασίζεστε στην Πολωνία, μαζί προχωράμε στις δυσκολότερες στιγμές. Δύο χώρες που οικοδομήθηκαν πάνω σε χριστιανικά θεμέλια και τώρα είναι ελεύθερες στην ενωμένη Ευρώπη», είπε.

newsbomb.gr


hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)