Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Οι Ευρωπαίοι «τελειώνουν» τον Τσίπρα όπως έκαναν και με τον Σαμαρά

Οι Ευρωπαίοι «τελειώνουν» τον Τσίπρα όπως έκαναν και με τον Σαμαρά Η ιστορία όχι απλά επαναλαμβάνεται αλλά είναι το πιο κακόγουστο αστείο. Οι δανειστές «τελειώνουν» τον Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο τρόπο που εξέθεσαν πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Του Κώστα Τσιτούνα

Μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν κατάφερε ούτε κατ’ ελάχιστον να «χορέψει» τις αγορές – όπως ο ίδιος πίστευε στην αρχή της θητείας του – αλλά πολύ περισσότερο δεν κατάφερε να προσεταιρίσει κανένα απολύτως σύμμαχο στο μεγαλόπνοο σχέδιό του να αλλάξει την Ευρώπη.
Είναι ολοφάνερο ότι μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, οι ξένοι ηγέτες εγκατέλειψαν πλήρως τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον άφησαν να απομονωθεί στη ρητορική του περί αντίστασης του Ευρωπαϊκού Νότου.
Αυτή την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ταξιδεύει στη Γηραιά Ήπειρο
κραδαίνοντας το ζήτημα του ελληνικού χρέους, οι δανειστές απεργάζονται στο παρασκήνιο, ένα «σατανικό» σχέδιο απαξίωσης του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως ακριβώς έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν κατά του Αντώνη Σαμαρά στον οποίο όχι μόνο δεν έδωσαν το πολιτικό advantage που του είχαν υποσχεθεί, αλλά αντίθετα τον «έκαψαν» πολιτικά και τον οδήγησαν στο περιθώριο.
Οι κινήσεις της Γερμανικής ελίτ και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών είναι... χειρουργικές:
• Οι Γερμανικές εφημερίδες αποκαλούν ευθέως τον Έλληνα πρωθυπουργό προβληματικό και επαίτη.
• Ο Μάρτιν Σουλτς «άδειασε» ευθέως τον Τσίπρα όταν δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα αναλάβει καμία πρωτοβουλία για το χρέος.
• Ο «αγαπημένος» φίλος του Αλέξη Τσίπρα, Φρανσουά Ολάντ όχι μόνο περιόρισε τις δηλώσεις στήριξης υπέρ της Ελλάδας, αλλά διοχετεύει στον Τύπο πληροφορίες εναντίον του Τσίπρα.
• Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με καθημερινές του δηλώσεις διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι μεταρρυθμίσεις και όχι το χρέος.
• Ακόμα και ο Benoit Coere της ΕΚΤ δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να μετατρέψουν τα κυμαινόμενα επιτόκια σε σταθερά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήνυμα Φίλη προς Τσίπρα: Θέλω να παραμείνω στο Παιδείας, γιατί το έργο μου αναγνωρίζεται

Μήνυμα Φίλη προς Τσίπρα: Θέλω να παραμείνω στο Παιδείας, γιατί το έργο μου αναγνωρίζεται

Ας μην λησμονούμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας δεν είχε καν το σθένος να εκφράσει τη δυσφορία του για τις δηλώσεις Σόιμπλε στην κυρία Μέρκελ και όπως είπε ο ίδιος δεν θα ήταν κομψό να μιλήσει στη Γερμανίδα Καγκελάριο για ένα τέτοιο ζήτημα.
Η ελληνική κυβέρνηση φαντάζει εγκλωβισμένη στην ίδια τη ρητορική της.
Αν και άπαντες γνωρίζουν πως η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα haircut 30% με 50%, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δέχθηκαν στις διαπραγματεύσεις τα σενάρια περί επιμήκυνσης και μείωσης των επιτοκίων.
Ακόμα και για το σενάριο του ΔΝΤ που ομιλεί για πραγματικό κούρεμα χρέους, ο κ. Τσίπρας λέει στον ελληνικό λαό τη μισή αλήθεια.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει το haircut αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων έως και 50%!!!
Ναι καλά διαβάσατε.
Τσάμπα δεν μας υπόσχεται κανείς κούρεμα χρέους και ο κ.Τσίπρας δεν μας έχει πει ακόμα: «ποιο κούρεμα χρέους θα δεχθεί;».
Θα δεχθεί κούρεμα χρέους με μείωση μισθών και συντάξεων ή κούρεμα χρέους με ταυτόχρονο κούρεμα καταθέσεων; Επί της ουσίας οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι μας ζητούν πολύ ευγενικά να διαλέξουμε το πώς θα πεθάνουμε, διότι ο θάνατος είναι βέβαιος. Όλη η διαπραγμάτευση γίνεται για τη μέθοδο.
Το νέο δίλημμα που θα θέσουν στον Τσίπρα οι δανειστές δεν θα αργήσει να έρθει κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρωθυπουργός.
Προετοιμάζεται λοιπόν για την επόμενη μέρα με μοναδική του έννοια να διατηρήσει υψηλή τη συσπείρωση στο εκλογικό του ακροατήριο και να διασφαλίσει τον έλεγχο στο εσωτερικό του κόμματός του.
Ο περίφημος ανασχηματισμός στον οποίο αναμένεται να προβεί πολύ σύντομα δεν είναι σε καμία περίπτωση ανασχηματισμός με στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση.
Είναι καθαρά προεκλογικός ανασχηματισμός. Το νέο υπουργικό συμβούλιο, όποτε κι αν ανακοινωθεί θα στελεχωθεί όχι με ικανούς υπουργούς, αλλά με γνωστούς τηλεμαϊντανούς που ξέρουν να υπερασπίζονται τις απόψεις του κόμματος στα ΜΜΕ.
Αν ο κ. Τσίπρας και η παρέα της Αίγινας ήθελαν να κυβερνήσουν θα το έκαναν από την πρώτη μέρα. Δυο χρόνια τώρα γυρίζουν σε ομόκεντρους κύκλους κάνοντας τρύπες στο νερό.
Περιεργάζονται την εξουσία χωρίς να βάζουν το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.
Οι εξελίξεις το επόμενο τρίμηνο θα είναι ραγδαίες και θα ταλαιπωρήσουν για άλλη μια φορά τη χώρα και το λαό.
Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)