Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Πριν αρχίσει το αφορολόγητο με κάρτες είναι ορατή η αποτυχία του.

Σχόλιο ιστολογίου:
Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που και ο πιο αισιόδοξος θα μπορούσε να δει την αποτυχία της χρήσης των πλαστικών καρτών. Ο Τσίπρας φαίνεται να μαστουρώνει ζώντας το όνειρο μιας ζωής που έγινε πρωθυπουργός, όπως τα "λεφτά υπάρχουν" και να συνεχίζει να χαριεντίζεται με τους δανειστές, σαν την μικρή πόρνη που επιδιώκει την επιβεβαίωση από τα Γερμανικά και Αμερικάνικα τρωκτικά.  
Επειδή ο φασισμός της αριστεράς κράτησε πολύ, λέμε ΟΧΙ στην χρήση των τραπεζικών καρτών, όπως απέτυχε και η κάρτα των αποδείξεων από τη ΝΔ, όπως απέτυχε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ...


Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο με τις κάρτες για τα ζευγάρια

 Πώς θα χτίζεται το αφορολόγητο με τις κάρτες για τα ζευγάρια

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα προσδιορίζεται ποιες δαπάνες θα μετρούν για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος και ποιες δαπάνες θα εξαιρούνται καθώς και άλλες κρίσιμες παράμετροι στην εφαρμογή του μέτρου.
Η φιλοσοφία που θα διέπει την απόφαση για τον καθορισμό των δαπανών για το αφορολόγητο είναι αυτή να λειτουργήσει ως κίνητρο για την ευρύτερη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από τους φορολογούμενους στις συναλλαγές τους. Στόχος όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είναι οι φορολογούμενοι να χτίζουν εύκολα το αφορολόγητο με τη χρήση των καρτών και όχι να επιβαρύνονται με τον πρόσθετο φόρο που προβλέπεται στην περίπτωση που δεν «πιάνεται» το όριο των δαπανών συγκριτικά με το ύψος του δηλωθέντως εισοδήματος.

Έτσι σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονταν έως και χθες στο υπουργείο Οικονομικών οι δαπάνες για σούπερ μάρκετ και άλλες ευρείες κατηγορίες δαπανών που έχουν μεγάλη συμμετοχή στις δαπάνες του νοικοκυριού θα περιλαμβάνονται στην λίστα αυτών που μετρούν για το αφορολόγητο.
Μεταξύ των δαπανών που αναμένεται να εξαιρεθούν περιλαμβάνονται ενδεικτικά τα ενοίκια και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συνδρομητικής τηλεόρασης όπως είχε ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Στην ίδια λογική θα κινείται και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Οικονομικών κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του μέτρου. Για παράδειγμα αν σε μία οικογένεια ο σύζυγος είναι μισθωτός και η σύζυγος ελεύθερη επαγγελματίας και οι δαπάνες γίνονται με την κάρτα της συζύγου η οποία δεν δικαιούται αφορολόγητο, οι δαπάνες αυτές θα υπολογίζονται για το χτίσιμο του αφορολόγητου.
Υπενθυμίζεται ότι βάση του νέου νόμου οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2017 θα πρέπει να κάνουν δαπάνες με χρήση πλαστικού χρήματος σε ποσοστό από 10% έως 20% του εισοδηματός τους (ανάλογα με το ύψος του) για να δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό.
sofokleous10.gr