Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ… ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχόλιο ιστολογίου:
αναδημοσιεύουμε το κείμενο από τον Οκτώβριο του 2016, περιμένοντας αν υπάρχει κάποιος δικαστής που θα σηκώσει το βάρος για την απονομή της δικαιοσύνης αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους των Capital Controls με τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχαν στην οικονομία της χώρας. Τελικά θα μπει στο συρτάρι και αυτή η έρευνα;
 
Υπό άκρα μυστικότητα, οι δικαστικοί λειτουργοί καλούν μάρτυρες και συλλέγουν στοιχεία που καταδεικνύουν πώς φθάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών τον Ιούνιο του 2015. Απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα, που παραμένουν αδιευκρίνιστα, όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκαν τα capital controls στη χώρα τον Ιούνιο του 2015 καλείται να δώσει η εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση κάτω από άκρα μυστικότητα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στα υπό διερεύνηση αδικήματα δεν περιλαμβάνονται μόνο αυτά του «κοινού ποινικού δικαίου», αλλά και τα αποκαλούμενα «πολιτειακά», μεταξύ των οποίων και η εσχάτη προδοσία.

Μάλιστα, παρότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι τα capital controls δεν επιβλήθηκαν μόνο εξ ανάγκης».

Η έρευνα για όσα διαδραματίστηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 27 Ιουνίου του 2015, σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ήταν αυτεπάγγελτη και αφορμή αποτέλεσαν οι δεκάδες καταγγελίες πολιτών προς τις εισαγγελικές αρχές για τα σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού που αντιμετώπισαν λόγω της επιβολής των περιορισμών στην τραπεζική διακίνηση κεφαλαίων.

Ηδη, για την υπόθεση έχουν καταθέσει περισσότεροι από δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και γνώστες οικονομικών θεμάτων, ενώ οι εισαγγελικές αρχές συλλέγουν όλο το απαραίτητο υλικό από αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και εξετάζουν εξονυχιστικά τα έγγραφα που καταδεικνύουν τους λόγους που έφεραν τη χώρα στην οικονομική μέγγενη των κεφαλαιακών ελέγχων.

Αγορά του Σαββάτου.
Αγορά του Σαββάτου.

dynati-ellada.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)