Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μένουμε Ευρώπη, Ελλάδα δεν μένουμε

Πολύ αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας είναι η έρευνα που πραγματοποίησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος για το 2016.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 75% των Ελλήνων είχε συρρίκνωση των εισοδημάτων του το 2016, ενώ το 35% ζει με εισόδημα κάτω των 10 χιλιάδων ευρώ ετησίως, οπότε αποδεικνύεται περίτρανα πως όλη αυτή η ευτυχία που βλέπουμε να φουντώνει καθημερινά γύρω μας τα τελευταία εφτά χρόνια δεν οφείλεται στα χρήματα αλλά σε ανώτερα ιδανικά και πνευματικές αναζητήσεις.
Οι Έλληνες θα γίνουν ο πρώτος λαός, παγκοσμίως, που θα ζει χωρίς χρήματα, προκαλώντας για μια ακόμα φορά τον θαυμασμό της ανθρωπότητας.

Αν καταργήσουμε εντελώς το χρήμα, θα πάψει και ο εθνικός διχασμός για το ευρώ και την δραχμή.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι δυο στους τρεις νέους θέλουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αλλά να μην βιαστούμε να τους πούμε αχάριστους γιατί μπορεί να θέλουν να φύγουν επειδή δεν αντέχουν την τόση ευτυχία.
Ο ένας στους τρεις νέους που δεν θέλει να μεταναστεύσει, θα ήθελε κι αυτός να την κάνει αλλά ξέρει πως, αν φύγει κι αυτός, δεν θα υπάρχει κανείς στη χώρα για να σερβίρει τους τουρίστες και να τους κάνει αέρα, οπότε υπάρχει κίνδυνος να πάψει η Ελλάδα να είναι η χώρα της φιλοξενίας.
Πάντως, καλό είναι να φεύγουν οι νέοι, αφενός για να σωθούν και αφετέρου για να μειώνεται η ανεργία στην Ελλάδα.
Αν φύγουν ακόμα 3 εκατομμύρια Έλληνες, δεν θα υπάρχουν άνεργοι στην Ελλάδα.
Βέβαια, δεν θα υπάρχουν και εργαζόμενοι αλλά η δουλειά είναι ντροπή και πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το αίσχος της μισθωτής σκλαβιάς.
Αν στην Ελλάδα μείνουν μόνο οι συνταξιούχοι, η Ελλάδα θα γίνει Μαϊάμι, αλλά οι συνταξιούχοι έχουν το καλό πως είναι κοντά στην ώρα που θα πάνε να συναντήσουν τον Δημιουργό τους, ενώ είναι και τίγκα στις αρρώστιες, οπότε δεν θα τους πειράζει που δεν θα παίρνουν σύνταξη επειδή δεν θα υπάρχει κανείς να δουλεύει για να πληρώνει εισφορές στα ταμεία.
Οι Έλληνες μεταναστεύουν, η υπογεννητικότητα θεριεύει, οι θάνατοι σπάνε ρεκόρ, οπότε σύντομα θα είναι δύσκολο να πετύχεις Έλληνα στην Ελλάδα αλλά και άνθρωπο, γενικότερα, δεν θα πετυχαίνεις.
Δεν θα πρέπει, όμως, να είμαστε οπαδοί της γκρίνιας, της μιζέριας και της καταστροφολογίας.
Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι η χώρα μένει στο ευρώ γιατί Μένουμε Ευρώπη.
Ευρώπη μένουμε, Ελλάδα δεν μένουμε.

(Μνημόνια μέχρι να μην μείνει Έλληνας στην Ελλάδα. Σε καλό δρόμο είμαστε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)