Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, προσπαθούν να αρνηθούν τη νομιμότητα του Trump

Donald Trump Φωτογραφία: Carlos Barria / Reuters
Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου Ράινς Pribas κατηγόρησε τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι θέλουν να αρνηθούν τη νομιμότητα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τη γνώμη που εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Fox News στην τηλεόραση την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, γράφει  η εφημερίδα The Hill.

"Οι επιχειρήσεις δεν έδειξαν το μέγεθος του κοινού [το  οποίο  ήταν παρών στα εγκαίνια του Trump]. Οι επιθέσεις είναι θέμα και προσπάθεια να απονομιμοποιήσουν  αυτόν τον Πρόεδρο μια ημέρα. Και εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί και να τους ανεχόμαστε (...) Κάθε μέρα, εμείς θα αγωνιζόμαστε  με νύχια και δόντια », - δήλωσε ο Pribas.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του Trump ο Sean Spicer κατά την ενημέρωση επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης για την 21η Ιανουαρίου ότι διέδιδαν  ψευδείς  πληροφορίες  σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν  στην τελετή των εγκαινίων του νέου αρχηγού του κράτους. «Ήταν το μεγαλύτερο ακροατήριο ποτέ  που παραβρέθηκε  στα εγκαίνια, τόσο αυτοπροσώπως και σε όλο τον  κόσμο" – επαναλαμβάνει τα λόγια του η εφημερίδα The Hill.

Ανώτερος Σύμβουλος του Αμερικανού  ηγέτη Kellienn Conway από την πλευρά του εξέφρασε, επίσης, την ανάγκη να αναθεωρήσει τις σχέσεις του  με τον Τύπο.

Ο Trump πήρε τον όρκο [1] ως ο  45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, την τελετή παρακολούθησαν πάνω από 800 χιλιάδες άτομα.

Μετά τα εγκαίνια σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν  διαμαρτυρίες κατά του νέου προέδρου. Ειδικότερα, στη Νέα Υόρκη, περίπου 600 χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν  [2] από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών προς  τον  ουρανοξύστη  Trump Tower στην Πέμπτη Λεωφόρο, είπε ο ίδιος ο Trump [3] για την  διαδήλωση στο Twitter του.

"Χθες ακολούθησαν  οι  διαδηλώσεις. Αλλά έχω  την εντύπωση ότι οι εκλογές έχουν μόλις τελείωσει ! Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν ψήφισαν "; - Έγραψε.

References

  1.  принес присягу
       ( https://lenta.ru/news/2017/01/20/trump_prisyaga/ )
  2.  прошли
       ( https://lenta.ru/news/2017/01/22/protest/ )
  3.  прокомментировал
       ( https://lenta.ru/news/2017/01/22/trampwomensmarch/ )

https://lenta.ru/

tokoutsavaki.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)