Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ και οι στημένες διαδηλώσεις.

Χθες είδαμε μια τεράστια στημένη παγκόσμια διαδήλωση ενάντια του Τραμπ, πριν ακόμα καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντα του.

Τίτλοι όπως:

Μισό εκατομμύριο στην πορεία κατά του Τραμπ στην Ουάσινγκτον!

Oι γυναίκες παγκοσμίως ενώνουν τις δυνάμεις τους και διαδηλώνουν κατά της προεδρίας Τραμπ

και πολλοί άλλοι έπαιξαν στην τηλεόραση αλλά και στο διαδίκτυο.


Και αναλύοντας παρατηρήσαμε τα ακόλουθα στοιχεία προπαγάνδας και διαχείριση μάζας:

Πάνω από 650 διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο είναι προγραμματισμένες από γυναίκες που διαμαρτύρονται για την σεξιστική και μισαλλόδοξη ρητορική του νέου προέδρου των ΗΠΑ.  

«Δεν κάνουμε πορεία ως ένα κίνημα κατά του Τραμπ και μόνο, πραγματοποιούμε πορεία για να διαμαρτυρηθούμε κατά του λόγου μίσους, της ρητορικής της μνησικακίας, του μισογυνισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο με τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η διοργανώτρια της πορείας στην Ουάσινγκτον, Μίντι Φράιμπαντ. 

«Η ελπίδα, όχι ο φόβος», «σας ευχαριστώ που υψώσατε το ανάστημά σας, που εκφραστήκατε και κάνατε πορείες για τις αξίες μας @womensmarch. Είναι σημαντικό όσο ποτέ. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι» έγραψε στο Twitter η Χίλαρι Κλίντον, η αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

 Μαζί με τους πρόσφυγες οι Αθηναίοι κατά του Τραμπ

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστία, των πολυεθνικών του κέρδους», Αθηναίοι
καθώς επίσης και αντιπροσωπία προσφύγων με τα ανήλικα παιδιά τους από το Ελληνικό, κρατώντας σημαίες, τραγουδώντας και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στον ρατσισμό, τον νεοναζισμό και τον πόλεμο, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Μητέρες από τον καταυλισμό των προσφύγων έδωσαν το «παρών» με τα παιδιά τους στα καρότσια, ενώ ανήλικα παιδιά προσφύγων κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Θέλουμε να πάμε σχολείο», «Ανησυχούμε για τη μοίρα μας», «Θέλουμε ένα φωτεινό μέλλον», διεκδικώντας την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και ένα καλύτερο αύριο.
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα κινήματα της Αμερικής, καθώς και όλης της Ευρώπης, καθώς η άνοδος τους Τραμπ είναι αέρας στα πανιά του ρατσισμού», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) Πέτρος Κωνσταντίνου.
«Δίνουμε μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και των προσφύγων, προκειμένου να αποτρέψουμε τη μετατροπή της Αμερικής σε κέντρο ρατσισμού και να αποτρέψουμε έναν πόλεμο με την Κίνα, όπως έχει εξαγγείλει ο Τράμπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «το κίνημα που διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο θυμίζει τα αντίστοιχα κινήματα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, του Σιάτλ, ενάντια στην πολιτική Μπους».
Επιπλέον, επισήμανε ότι «θέλουμε να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας και τα παιδιά τους είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας».


Βερολίνο

 

koutipandoras.gr 

huffingtonpost.gr 


Όλα αυτά και πολλά ακόμα για έναν πρόεδρο που φαίνεται περισσότερο υγιείς από την Κλίντον, που τον κατηγορούν για πλανητάρχη του πολέμου, σαν να μην έκαναν οι προηγούμενοι κανέναν πόλεμο, σαν να μην γνωρίζουμε ότι τον πόλεμο στην Συρία με τους εκατομμύρια πρόσφυγες τον έστησε οι ΗΠΑ και τον διατηρεί ακόμα και σήμερα η πολιτισμένη κατά τα άλλα Δύση.

Συνεχίζοντας με συνθήματα όπως του σεξιστή, σαν να μην θυμόμαστε τον Κλίντον και την Μόνικα. Της απληστίας, των πολυεθνικών του κέρδους, δηλαδή η πολιτική τα τελευταία χρόνια δεν ήταν της απληστίας, των πολυεθνικών του κέρδους; ήταν για το λαό; Μετά το 2007 που έπεσαν οι τράπεζες στις ΗΠΑ τότε ήταν που ο λαός υπέφερε με την πολιτική λιτότητας, αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια αξιόλογη, δίκαιη, κυβερνητική γραμμή, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην χώρας μας;
Αναρωτιόμαστε ότι η ισλαμοφοβία δεν είναι ίδια με τον εξισλαμισμό, όταν γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα οι μισοί λαθρομετανάστες που εισήλθαν στην χώρα δεν είναι Σύροι αλλά από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής που δεν βρίσκονται σε πόλεμο, όπως η Συρία και σίγουρα οι μισοί δεν ονομάζονται πρόσφυγες αλλά εισβολείς, παράνομοι μετανάστες.

Και φυσικά μετά από όλα αυτά είναι εμφανές ότι κάποιοι κρύβονται πίσω από την τόσο μεγάλη και καλά οργανωμένη παγκόσμια διαμαρτυρία. 
Σε προηγούμενα δημοσιεύματα που ανέλυαν τις θέσεις του Τραμπ, το χτύπημα στην παγκοσμιοποίηση είναι ένα γεγονός, και δεν γνωρίζουμε αν θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά σίγουρα είναι ενάντια των πολυεθνικών του κέρδους, αλλά και σίγουρο είναι ότι αυτή η πολιτική μέχρι σήμερα επέφερε την καταστροφή στην οικονομία και διάλυσε κράτη, και λαούς, πρέπει να αλλάξει κάτι γιατί δεν πάει άλλο, πιθανόν να είναι ο Τραμπ αυτός που θα βάλει μια τάξη σε αυτό το χάος. Ο καιρός θα δείξει για όλα, ας ελπίζουμε ότι το 2017 θα είναι καλύτερο για όλο τον κόσμο από ότι τα προηγούμενα χρόνια.