Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Να πως οι Γερμανικές εταιρίες λαδώνουν τον μηχανισμό των θεσμικών οργάνων της ΕΕ!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ για την πολιτικο-οικονομική διαπλοκή στην Ε.Ε, οι Γερμανικές εταιρίες συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων χρηματοδοτών πολιτικοοικονομικών λόμπι στην Ε.Ε. για να επηρεάζουν τα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών. Τα στοιχεία που φανερώνουν το μέγεθος της διαπλοκής στην Ε.Ε. εμφανίζουν συνολικά 851 καταγεγραμμένες Γερμανικές οργανώσεις λόμπι, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη! Στις λίστες με τους χρηματοδότες,  περιλαμβάνονται Γερμανικές εταιρίες κολοσσοί, όπως οι Deutsche Bank AG, Volkswagen, Siemens, Daimler Aktiengesellschaft, BASF SE, E.ON SE, RWE AG, EVONIK INDUSTRIES AG, Bayer AG και Allianz SE. με συνολικές δαπάνες που ξεπερνούν τα €22 εκατ. ετησίως.
Τα στοιχεία προκύπτουν από το LobbyFacts.eu, ένα online εργαλείο που προσπαθεί να δώσει μια πιο ακριβή εικόνα σε σχέση με αυτή του αναξιόπιστου EU lobby register.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι δέκα κορυφαίες εταιρείες σε δαπάνες για δραστηριότητες lobbying στην ΕΕ είναι οι: General Electric Company, ExxonMobil Petroleum & Chemical, Google, Microsoft, Dow Europe GmbH, Deutche Bank AG, Huawei Technologies, Volkswagen, Siemens και BP Plc, με συνολικές δαπάνες €39 εκατ. ανά έτος!
Να πως οι Γερμανικές εταιρίες λαδώνουν τον μηχανισμό των θεσμικών οργάνων επηρεάζοντας τα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. για να θησαυρίζουν!
https://olympiada.files.wordpress.com/2017/01/lobby.jpg
Στην κορυφή της λίστας των ελληνικών εταιριών βρίσκονται οι εταιρίες ANTIPOLLUTION SA, POLYECO SA, Environmental Protection Engineering SA, KARELIA TOBACCO COMPANY INC, ΔΕΗ Α.Ε..
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το στοιχείο ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εμφανίζεται να διαθέτει πάνω από €10 εκατ. για υπηρεσίες lobbying!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)