Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΜΗ

Για 15 χρόνια τώρα με εκατοντάδες άρθρα μου στο διαδίκτυο κάνω την δική μου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και προσπαθώ να πείσω τους κύπριους να μην αδρανούν μπροστά στην αδικία την διαφθορά, τα σκάνδαλα και τις εθνικές μειοδοσίες που εκπορεύονται από το ελεεινό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Να εμπεδώσουν επιτέλους, ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου δεν είναι ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι, ο μεγαλύτερος εχθρός της Κύπρου βρίσκεται εντός των τειχών και ακούσει στο όνομα ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
Τους εσωτερικούς μας εχθρούς μόνο με ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ μπορούμε να τους απαλλαγούμε. Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η ανάγκη να οριοθετήσουμε κριτήρια για το τι σημαίνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΜΗ. Η Επαναστατική Ορμή είναι ένα πολύ ζωτικό στοιχείο για την ζωή του ανθρώπου. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν σημαίνει ότι καταστρέφω για την ηδονή της καταστροφής. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ σημαίνει την
τόλμη για το καινούργιο, την τόλμη για το διαφορετικό, σημαίνει την ετοιμότητα να θυσιάσω πράγματα με τα οποία έχω εθιστεί προκειμένου να συντελεστεί κάτι που είναι για όλους μας ένα βήμα πάρα πέρα.
Αυτό που λείπει δραματικά σήμερα από την Κυπριακή κοινωνία και λείπει και η επίγνωση αυτού του πράγματος είναι η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΟΡΜΗΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΙΑΣ. Μας λείπει η ετοιμότητα να απαρνηθούμε κάποια πράγματα και να τιμωρήσουμε με ηχηρό τρόπο το ελεεινό κατεστημένο το οποίο, από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, έρποντες και γλείφοντες σαν σύγχρονοι σφουγγοκολάριοι διατηρούμαι στο προσκήνιο. Έχουμε ακόμη την ψευδαίσθηση ότι με αυτό τον τρόπο υπηρετούμαι το συμφέρον μας.
Έχουμε χάσει την έννοια και την λογική της ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ. Διαδήλωση σημαίνει μια ομάδα, ένα πλήθος ανθρώπων που βγαίνει στους δρόμους για να διεκδικήσει κάτι, να διαμαρτυρηθεί για κάτι. Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι εδώ που φθάσαμε, να χάνεται δηλαδή η πατρίδα μας, να χάνεται η αξιοπρέπεια μας γιατί πολλοί από εμάς δεν έχουμε εργασία και τροφή, να ξενιτεύονται οι νέοι μας, τα μυαλά της πατρίδας μας, δεν μας μένει άλλη επιλογή από μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Εγώ πάντως έχω την συνείδηση μου ήσυχη γιατί κάνω καθημερινά αγώνα για να ευαισθητοποιήσω και να κινητοποιήσω τους κυπρίους δεχόμενος μάλιστα απειλές ακόμη και για την ζωή μου. Για αυτό τον λόγο θα μπορώ αύριο να κοιτάξω τα δικά μου παιδιά στα μάτια όταν θα με ρωτούν τι έκανες εσύ πατέρα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; Μόνο Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΜΗ θα αναγκάσει το κατεστημένο να το βάλει στα πόδια και να ενθαρρυνθούν τίμιοι και ικανοί να αναμειχθούν στα κοινά για να δει η Πατρίδα μας έναν καλύτερο μέλλον
Όμηρος Αλεξάνδρου

Φωτογραφία από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πηγή:  dia-kosmos.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)