Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή των capital controls

Στο αρχείο η δικογραφία για την επιβολή των capital controlsΣτο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών από τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων που επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2015, μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση.

Δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση αξιόποινων πράξεων

Με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία ήδη επικυρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο, καθώς από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από το μέτρο που επιβλήθηκε, μία βδομάδα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Η έρευνα της εισαγγελίας είχε ξεκινήσει με αφορμή προσφυγές δεκάδων πολιτών, οι οποίοι, αναφέροντας την σοβαρή οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν λόγω του μέτρου, είτε στην προσωπική, είτε στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ζητούσαν να ερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτουν αδικήματα σχετικά με το πολίτευμα, όπως αυτό της εσχάτης προδοσίας, αλλά και άλλα.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αντικείμενο της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας οι εισαγγελείς έλαβαν πολλές καταθέσεις και συγκέντρωσαν πλήθος εγγράφων από κάθε αρμόδια υπηρεσία, ήταν αρχικά, να διακριβωθεί αν η απόφαση για επιβολή capital controls ελήφθη «εξ ανάγκης» ή αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί με άλλου είδους αντιμετώπιση. Αν από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυπτε ότι ο περιορισμός θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, τότε οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν σε ποινική αξιολόγηση και αποτίμηση της υπό διερεύνηση απόφασης, αποδίδοντας ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων σε ό,τι αφορά μη πολιτικά πρόσωπα ή εφαρμόζοντας το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

tribune.gr

Σχόλιο ιστολογίου:
με τόσο δικαιοσύνη ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε πελάγη ευτυχίας. Το ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε το capital controls χωρίς να μελετήσει τις συνέπειες τους, και οι δημόσιοι υπάλληλοι εισαγγελείς και παρατρεχάμενοι βγάζουν λάδι την προδοσία του Τσίπρα. Θα έρθει ο καιρός που θα περάσουν πειθαρχικό όσοι αποφάσισαν ότι αντισυνταγματικοί νόμοι ήταν για το δημόσιο συμφέρον, που αυτό είναι μονάχα του λαού και όχι των ιδιωτικών τραπεζών. Οι φασιστικές ενέργειες των ψευτοαριστερών θα είναι η αιτία να δικαστούν ισόβια όλοι τους, επειδή όλοι εμείς παλεύουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)