Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Η υποχρεωτική χρήση τραπεζικών καρτών κρύβει τεράστιους κινδύνους.

Σχόλιο ιστολογίου:
μπορεί ο ψευτοαριστερός Τσίπρας και η συμμορία του, να μας υποχρεώνουν για να έχουμε έκπτωση στην φορολογία μας, την χρήση τραπεζικών καρτών, για να ενισχύσει τις τράπεζες, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε για την ασφάλεια των πολιτών και σε τι περιπέτειες μας βάζει.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 30χρονος που έκλεψε στοιχεία πιστωτικών καρτών από πελατολόγιο εταιρείας.

ELAS 
Στοιχεία πιστωτικών καρτών υπέκλεψε ένας 30χρονος από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν πραγματοποιώντας ηλεκτρονικά αγορές και χρεώνοντας πολίτες εν αγνοία τους.
Ο 30χρονος Έλληνας συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία νομίμου εκπροσώπου εταιρίας, που διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα. Σύμφωνα με την καταγγελία, από τον Οκτώβριο του 2016 ο 30χρονος πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές με χρήση πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της οποίας είχαν υποκλαπεί από τον κάτοχό της.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος τη θέση εργασίας του σε επιχείρηση, υπέκλεψε το σύνολο του πελατολογίου, με τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών, για το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2016.
Από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2016, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των καρτών, προέβη, είτε ο ίδιος, είτε χρησιμοποιώντας τρίτα πρόσωπα, σε 40 συναλλαγές – παραγγελίες προϊόντων, συνολικής αξίας τουλάχιστον 8.000 ευρώ. Αναφορικά με τα τρίτα πρόσωπα, διακριβώθηκε πως ο δράστης χρησιμοποιούσε τους λογαριασμούς σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας, τουλάχιστον τριών Ελλήνων, τους οποίους προηγουμένως είχε εξαπατήσει για να αποκτήσει τα στοιχεία σύνδεσης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
(900) περίπου αρχεία με προσωπικά δεδομένα ημεδαπών και αλλοδαπών υπηκόων, στα οποία περιέχονται μεταξύ άλλων και τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών
περιφερειακά είδη και εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (μητρικές πλακέτες, οθόνη, μνήμες RAM , τροφοδοτικό, σκληροί δίσκοι, επεξεργαστές, κάρτα γραφικών, ποντίκι, ακουστικά και σύστημα υδρόψυξης), καθώς και (2) αφαιρούμενοι δίσκοι USB Stick .
Από την μέχρι τώρα έρευνα, ο αριθμός των καρτών που φέρεται να έχει υποκλέψει ο δράστης ανέρχεται στις (1.500), ενώ εκτιμάται ότι τα αρχεία που βρέθηκαν, αφορούν σε τουλάχιστον (1.900) άτομα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)