Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ποιοι και γιατί συντηρούν την τρομοκρατία σε Ευρώπη και Τουρκία!

Αποκλειστικό: Ποιοι και γιατί συντηρούν την τρομοκρατία σε Ευρώπη και Τουρκία!Τουρκία, Κουβέιτ, Γάζα, Ραμάλα, το παρασκήνιο της διεθνούς τρομοκρατίας - Μιλούν αποκλειστικά στο newsbomb.gr και στη Μαρία Γιαχνάκη ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, ο σύμβουλος του Ερντογάν Βέχμπι Μπαγιουσάν και κορυφαίοι αναλυτές
Μεγάλο οδοιπορικό του newsbomb.gr στη «διακεκαυμένη» ζώνη της Διεθνούς Τρομοκρατίας - Η ρεπόρτερ Μαρία Γιαχνάκη στο πρώτο μέρος της αποστολής, ταξιδεύει σε Τουρκία, Κουβέιτ, Γάζα, Ραμάλα και συναντά ηγέτες και αξιωματούχους χωρών για την διεθνή τρομοκρατία - Μιλούν αποκλειστικά στο newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, ο σύμβουλος του Ερντογάν Βέχμπι Μπαγιουσάν και κορυφαίοι αναλυτές 
Αποστολή Μαρία Γιαχνάκη

Ο παγκόσμιος χάρτης αλλάζει καθημερινά με γρήγορους ρυθμούς. Το γεγονός αυτό προετοιμάζεται και διαμορφώνεται τα τελευταία 30 με 40 χρόνια από ισχυρά λόμπι, τα οποία δημιούργησαν την διεθνή τρομοκρατία ώστε να μπορούν ευκολότερα να χειραγωγήσουν τους λαούς και τις... καταστραμμένες χώρες.
Αυτή η άποψη επικρατεί στις μελέτες των περισσοτέρων από τους ανθρώπους που συναντήσαμε σε αυτή την αποστολή.
Οι αποκλειστικές συνεντεύξεις που ακολουθούν στο οδοιπορικό του Newsbomb.gr βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο πίσω από τις επιθέσεις που γεμίζουν με αίμα την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Πίσω από την διεθνή τρομοκρατία βρίσκονται ισχυρά οικονομικά λόμπι που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που ομολογούν όλοι όσοι γνωρίζουν τη γεωστρατηγική σκακιέρα.
Οι χώρες που βρίσκονται σε στρατηγική γεωγραφική θέση, αλλά και αυτές που είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίων και φυσικού αερίου βρίσκονται κυρίως στο πλάνο του τρομοκρατικού σχεδιασμού.
Πρώτος στόχος: Να εξαφανισθεί ο πολιτισμός που κρατούσε τις χώρες αυτές όπως την Συρία και το Ιράκ σε κοινωνική εγρήγορση και ανάπτυξη.

Με φόντο τον πόλεμο στη Συρία, τους συχνούς πολέμους στη Γάζα, τις συρράξεις σε αραβικές χώρες, με ενδεχομένως βάναυσα καθεστώτα και με το αποτελείωμα του Ιράκ, της Λιβύης και της Υεμένης, οι εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης δημιούργησαν ένα μάλλον ακαταμάχητο όπλο που συντηρεί την ανασφάλεια και την τρομοκρατία.
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Τουρκία αντιλαμβάνεται κανείς ότι η τρομοκρατία δε μπορεί να ορισθεί και να περιορισθεί αφού έχει ξεφύγει από το στενό πλαίσιο της αντίστασης με την ανοχή της Ευρώπης την συντήρηση της Αμερικής και την αδιαφορία των Αραβικών χωρών.
Το ερώτημα είναι ποιους συμφέρει αυτή η παγκόσμια ανασφάλεια και η διχοτόμηση των χωρών στη Μέση Ανατολή;
Ποιος ή ποιοι δημιούργησαν το ISIS και γιατί προσπαθούν να το εντάξουν στα πλαίσια των θρησκευτικών διαφορών;
Γιατί χώρες όπως η Τουρκία, που είναι δυνατός παίκτης, όπως τονίζουν πολλοί αξιωματούχοι, χτυπιέται ανελέητα την στιγμή που επιλέγει να συνεργαστεί με την Ρωσία;
Πώς η ασταμάτητη ροή προσφύγων θα επηρεάσει την ασφάλεια των χωρών και την διαμόρφωση ενός νέου προσώπου της τρομοκρατίας;



Γιατί οι Αραβικές χώρες αρνήθηκαν να ορίσουν την τρομοκρατία; 

Η πρόταση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, την οποία είχε κάνει πριν από πέντε χρόνια σε επίπεδο ηγετών, να οριστεί η παγκόσμια τρομοκρατία για να αντιμετωπιστεί έτσι από όλες τις αραβικές χώρες, είχε πέσει στο κενό αφού καμία χώρα δεν την έκανε αποδεκτή λόγω διαφορετικών συμφερόντων.
Λίγο μετά την κατάθεση αυτής της πρότασης, από τον τότε Αιγύπτιο πρόεδρο, η χώρα του έπεσε σε μια βαθιά κρίση, εξαφανίζοντας τον ίδιο και γεννώντας την Αραβική άνοιξη που όπως σημειώθηκε από τους ειδικούς ήταν η αρχή του τέλους της αυτοδυναμίας πολλών αραβικών χωρών.
Στις χώρες αυτές, αμέσως μετά, μπήκε να αστυνομεύσει μια συγκροτημένη ξένη δύναμη η Αμερική.
Αρκετοί αναλυτές και διπλωμάτες τονίζουν ότι αν οι ντόπιες κυβερνήσεις προσπαθούσαν να λύσουν μόνες τους τα προβλήματά τους, σήμερα η Μέση Ανατολή θα ήταν αλλιώς. Όμως όλοι περίμεναν την αστυνόμευση της Αμερικής.

Η τρομοκρατία με τα πολλά πρόσωπα 

Οι άνθρωποι που μάχονται σήμερα στις αραβικές χώρες διέπονται από διαφορετικούς λόγους και στόχους. Κάποιοι πολεμούν για την ελευθερία τους, άλλοι γιατί κάποιοι τους έσπρωξαν σε ένα παιχνίδι χωρίς τελειωμό και κάποιοι κατέφθασαν στις χώρες αυτές, εντάχθηκαν σε μικρές ή μεγάλες ομάδες και απλώς πήραν τα όπλα βγάζοντας από μέσα τους την όποια καταπίεση και ψυχικό τραυματισμό είχαν δεχθεί, από μια κοινωνία που ξέρει καλά να εκδικείται και να μην συμπονά ανθρώπους που απλώς έχουν διαφορετικό ίσως χρώμα, θρησκεία, πολιτισμό.
Η τρομοκρατία έχει αλλάξει δεκάδες πρόσωπα τα τελευταία 30 χρόνια αποκτώντας ένα διεθνές προφίλ που μαζί με την παγκοσμιοποίηση έχει πια διασχίσει τα σύνορα αποκτώντας φανατικούς οπαδούς και μέλη με κοινό παρανομαστή, την φτώχια, την άγνοια , την έλλειψη παιδείας τον διωγμό και την βία .
Η προσπάθεια βέβαια να εμπλακεί ο όρος τρομοκρατία με την αντίσταση διάφορων χωρών ενέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα αφού οι ισχυροί παίκτες σε αυτό το παιχνίδι της παγκόσμιας τρομοκρατίας ήθελαν εξαρχής να δημιουργήσουν φοβισμένες χώρες και ανίκανες κυβερνήσεις αλλά και μια απειλή με διαφορετικά πρόσωπα ώστε να μην μπορεί κανείς εύκολα να τους εντοπίσει.
Και η αλήθεια είναι ότι το κατάφεραν διότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα κυρίως σε χώρες της Ευρώπης και τελευταία στην Τουρκία πήραν πια μορφή επιδημίας ενώ η σύγχυση που επικρατεί για το ποιος τελικά χτυπά ποιον όλο και μεγαλώνει.

Γιατί τα χτυπήματα εστιάζονται σε Ευρώπη και Τουρκία;

Οι Ευρωπαϊκές χώρες επιτίθενται στην εμπόλεμη ζώνη και τελικά λαβώνονται οι ίδιες, θρηνώντας ανθρώπινες ανυποψίαστες ψυχές.
Η Τουρκία συνεργαζόμενη με ισχυρά λόμπι και χρηματοδοτούμενη, κατηγορείται για μεγάλο μερίδιο στο παιχνίδι των συρράξεων στη Συρία, αλλά τελικά θρηνεί και αυτή θύματα από τρομοκρατικές επιθέσεις και μάλιστα από ομάδες με τις οποίες κυρίως συνεργάζεται στο δικό της έδαφος.
Η Αμερική χάνει έδαφος στην πολιτική που ακολουθεί στη Μέση Ανατολή. Η ανικανότητα των στρατηγών της σε Ν.Υ και Ουάσιγκτον τελικά να σχεδιάσουν πιο μακροπρόθεσμες πολιτικές, πέφτουν στο κενό δημιουργώντας απλώς ένα όνομα ισχυρής χώρας που στο τέλος δε μπορεί να ελέγξει τα δημιουργήματά της. Δημιουργήματα τα οποία τρέφονται από την πολιτική αστάθεια πρώτα στις Αραβικές χώρες και μετά στην Ευρώπη ενώ σύντομα θα έρθει και η ώρα της καμπής της Αμερικής όπως τονίζουν πολλοί.
Κατά την διάρκεια πολέμων πριν από αυτούς αλλά κυρίως μετά, το φαινόμενο αποκτά μια εκρηκτική μορφή αποδυναμώνοντας πλέον ηγεσίες εξουδετερώνοντας πολιτισμούς αλλά κυρίως δημιουργώντας νέες τρομοκρατικές ομάδες που στην ουσία είναι οι παλιές αλλά με νέα ονόματα.

Στο όνομα του ISIS όλες οι επιθέσεις

Από την διαρκώς βομβαρδιζόμενη Γάζα που η εξτρεμιστική ομάδα Χαμάς προσπαθεί να πείσει ότι μάχεται για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, μέχρι την Τουρκία που απειλεί και απειλείται από την αλλαγή της κοσμικής πολιτικής της, σε οθωμανική πολιτική, υποχρεούμενη να εξοπλίζει το ISIS.
Από το Κουβέιτ που αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι χρηματοδοτεί τις ισλαμιστικές οργανώσεις μετά από πιέσεις ισχυρών λόμπι που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις μέχρι το κέντρο της Παλαιστίνης που φαίνεται να είναι η μεγάλη αιτία που η ειρήνη αργεί να φανεί.
Από το Λίβανο όπου η σιιτική εξτρεμιστική οργάνωση Χεσμπολά ανοίγει διαρκώς μέτωπα συνεργαζόμενη με άλλες ισχυρές εξτρεμιστικές οργανώσεις μέχρι τη Ρωσία της οποίας αρκετοί επιχειρηματίες μπήκαν στην λίστα των κυρώσεων με την κατηγορία ότι ενισχύουν τον ένοπλο αγώνα στην Ουκρανία αλλά και το Ισραήλ το οποίο συχνά πυκνά κατηγορείται για την επιθετική του πολιτική η οποία συμπαρασύρει συρράξεις γύρω του, η Τρομοκρατία έχει ένα όνομα αυτή τη φορά και λέγεται ISIS. Όσο και αν προσπαθούν να δώσουν άλλες ονομασίες σε αυτές τις επιθέσεις όλα τα χτυπήματα γίνονται στο όνομα αυτού.

Άνθρωποι της... διπλανής πόρτας οι τρομοκράτες 

Τα μέλη του και οι οπαδοί του βρίσκονται ανάμεσά μας, σε απλές καθημερινές οικογένειες, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε θιγμένες ή καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες που σε μια οργάνωση χωρίς ξεκάθαρο πρόσωπο βρίσκουν τον εαυτό τους και η εκδίκηση τους παίρνει μορφή.
Τους εντοπίζουν αργά αλλά τους εντοπίζουν και οι αρχές συχνά πέφτουν πάνω σε πρόσωπα τα οποία απλώς ακολουθούν την τακτική του εγκλήματος έχοντας απώτερο σκοπό να ενταχθούν σύντομα σε μια ομάδα όπως το ISIS.
Η αποστολή του newsbomb.gr σε χώρες που εμπλέκονται στο φαινόμενο, αυτό φέρνει στην επιφάνεια απόψεις ανθρώπων, που βιωματικά είτε σε πολιτικά τραπέζια, είτε στο πεδίο της μάχης δίνουν την δική τους εξήγηση για αυτό που αλλάζει την ψυχολογία πλέον των λαών δημιουργώντας μια παγκόσμια ανασφάλεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στη Γερμανία: Φοβούνται επίθεση με χημικά από τζιχαντιστές

Συναγερμός στη Γερμανία: Φοβούνται επίθεση με χημικά από τζιχαντιστές

Φιλανθρωπικές οργανώσεις «χρηματοδοτούν» την τρομοκρατία 

Ο Αμπτουλαζίζ Αλ Οραγιέντ, σύμβουλος της κυβέρνησης του Κουβέιτ, πολιτικός αναλυτής και γενικός γραμματέας της KLM (Kuwait Liberal Movement) μιλάει αποκλειστικά στο newsbomb.gr για την τρομοκρατία που διασχίζει τα σύνορα.
Αμπτουλαζίζ αλ Οραγιέντ
Η συνάντησή μας έγινε σε μια κρίσιμη στιγμή για το Κουβέιτ το οποίο κατηγορείται ότι χρηματοδοτεί μαζί με άλλες χώρες εξτρεμιστικές οργανώσεις μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων.
«Τις οργανώσεις αυτές τις δημιούργησαν ισχυρά λόμπι τα οποία ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις» λέει με νόημα ο αξιωματούχος ενώ εξηγεί γιατί χτυπούν την Τουρκία. Σχολιάζει τις πρακτικές της Αμερικής και αποκαλύπτει την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την κατηγορία ότι το Ισλάμ ευθύνεται για τις επιθέσεις.
Δείτε εδώ την συνέντευξη του αξιωματούχου του Κουβέιτ Αμπτούλαζίζ Αλ Οραγιέντ



Μετανάστες με αρρωστημένη νοοτροπία θα... πνίξουν την Ευρώπη 

Ο Μαχμούτ Αλ Ζαχάρ ιδρυτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς και στρατιωτικός ηγέτης της, με χιλιάδες μαχητές Αλ Κασάμ στο πλευρό του, τον οποίο συναντήσαμε στο στρατηγείο του στην Γάζα, τονίζει ότι είναι λάθος η άποψη ότι οι τρομοκράτες προέρχονται από το Ισλάμ. Μπορεί να είναι μουσουλμάνοι, όπως λέει χαρακτηριστικά αλλά οι καταβολές τους είναι άλλες.
Μαχμούτ Αλ Ζαχάρ
Επίσης τονίζει στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ότι οι μετανάστες θα πνίξουν την Ευρώπη και ότι ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετοί, με αρρωστημένη νοοτροπία που θα εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος των χωρών που θα τους φιλοξενούν.
Ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς που γνωρίζει καλά τι σημαίνει εκπαίδευση πολεμιστών διαχωρίζει τον πολεμιστή από τον τρομοκράτη και εξηγεί ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να υποφέρει από τρομοκρατικά χτυπήματα από την στιγμή που οικονομικά είναι αναπτυσσόμενο κράτος. Στρέφει τα πυρά του εναντίον του Ισραήλ το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες που απειλούνται από τρομοκρατικές επιθέσεις .
Δείτε εδώ την συνέντευξη του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς Μαχμούτ Αλ Ζαχάρ



Θέλουν να φτιάξουν τη νέα... Μέση Ανατολή 

Ο πρόεδρος του κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς μας δέχτηκε στο στρατηγείο του στην Μοκάτα στη Ραμάλα. 
Μαχμούτ Αμπάς
 Ο Μαχμούτ Αμπάς που ακόμη και ως συνεργάτης του χαρισματικού ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, είχε ζήσει την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή σημειώνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα. Θέτει μάλιστα ερωτήματα για τους πραγματικούς δημιουργούς του ISIS αλλά και τους εμπνευστές του χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής.
Δείτε εδώ την συνέντευξη του πρόεδρου της Παλαιστινιακής ηγεσίας Μαχμούτ Αμπάς







Θέλουν νέα σύνορα με θύματα τους λαούς.... 

Ο Πρύτανης των αράβων διπλωματών και πρέσβης της Παλαιστινιακής ηγεσίας Μαρουάν Τουμπάσι αποδίδει ευθύνες σε κέντρα εξουσίας και φορείς που ελέγχουν τα ζητήματα της ενέργειας, του πετρελαίου και της διέλευσης από την περιοχή με αποτέλεσμα να καθορίζουν με όποιο τίμημα, νέα σύνορα με θύματα τον λαό.
Μαρουάν Τουμπάσι
Θεωρεί ότι ο λαός του είναι το πρώτο θύμα της τρομοκρατίας και βλέπει την τρομοκρατία να τρέφεται και να δυναμώνει από την μόνιμο πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.
Δείτε εδώ την συνέντευξη του διπλωμάτη Μαρουάν Τουμπάσι





newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)