Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Σόιμπλε κουνάει το δάχτυλο στους Βρετανούς: Δεν θα γίνεται φορολογικός παράδεισος.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σήμερα την βρετανική κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να μετατρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε φορολογικό παράδεισο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επιχειρήσεις έπειτα από την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμηνύοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση θα «αποτύχει».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας
Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τερέζας Μέι σκοπεύει να προχωρήσει σε φορολογικές ελαφρύνσεις για να παραμείνει η βρετανική οικονομία ανταγωνιστική, καθώς οι διεθνείς τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν κάποιες από τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο στην ηπειρωτική Ευρώπη, εξαιτίας του φόβου το Ηνωμένο Βασίλειο να απολέσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ ως αποτέλεσμα του Brexit.

Ο Σόιμπλε δήλωσε όμως ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να συγκρατήσει είτε να προσελκύσει επιχειρήσεις με χαμηλή φορολόγηση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις την Μεγάλη Βρετανία με τις Νήσους Κέιμαν», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε μια εκδήλωση στο Βισμπάντεν στην Γερμανία. «Εάν μια μεγάλη χώρα πιστεύει ότι μπορεί να έχει τα προνόμια μιας μικρής χώρας... αυτό θα αποτύχει», πρόσθεσε.

«Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό από τον υπόλοιπο κόσμο», επισήμανε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας πως: «Για αυτό το λόγο χρειάζεται να συνεργαστούμε».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αν η Βρετανία επιλέξει να μετατρέψει την χώρα σε έναν φορολογικό παράδεισο, θα έχει κάνει μια «παράλογη οπισθοδρόμηση». 

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)