Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ένας από τους υπόπτους για το μακελειό στο τζαμί κάλεσε τις Αρχές για να παραδοθεί

Οι δύο ύποπτοι που έχουν συλληφθεί για την επίθεση στο τέμενος του Κεμπέκ είναι ένας Γαλλοκαναδός και ένας άνδρας μαροκινής καταγωγής, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι συλληφθέντες ονομάζονται Αλεξάντρ Μπισονέτ και Μοχάμεντ Καντίρ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τουλάχιστον ο ένας από αυτούς, ο Μπισονέτ, σπούδαζε πολιτικές επιστήμες στο γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο Λαβάλ.
Η αστυνομία πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και περιορίστηκε μόνο να ανακοινώσει ότι και οι δύο είναι Καναδοί υπήκοοι.

Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για την επίθεση γύρω στις 19.55 της Κυριακής, τοπική ώρα (02.55 ώρα Ελλάδας σήμερα). Λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν έναν ύποπτο κοντά στο τέμενος. Ο δεύτερος τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία "για να μιλήσει για την ενέργειά του", εξήγησε ο αστυνομικός επιθεωρητής Ντενίς Τιρκότ.
"Είπε ότι εμπλεκόταν στο επεισόδιο", σημείωσε ο αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά Μαρτέν Πλαντ.
Σύμφωνα με τον Τιρκότ, ο ύποπτος είπε στους αστυνομικούς ότι είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το τέμενος και ότι μπορούσαν να τον συλλάβουν. 

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)