Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ανακαλεί τα περί «Μακεδονίας» ο Ταγιάνι: «Μόνη ονομασία το ΠΓΔΜ»

ANTONIO TAJANIΣε αναδίπλωση προέβη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος του ΕΛΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, μετά τις δηλώσεις του στις οποίες αποκάλεσε «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ και ισχυρίστηκε πως ο Μ. Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β' ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών.
«Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης», αναφέρει με γραμμένη στα ελληνικά ανάρτησή του στο twitter ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.
Στο ίδιο πνεύμα είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του
νεοεκλεγέντος προέδρου του ΕΚ στα Σκόπια. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου του Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρει: «Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου Tajani στα Σκόπια, ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (ΠΓΔΜ-FYROM)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως, πέραν της θύελλας που προκλήθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ, οι δηλώσεις Ταγιάνι προκάλεσαν και έντονες αντιδράσεις βουλευτών: Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης, χαρακτήρισε, από το βήμα της Ολομέλειας, ανιστόρητο τον κ. Ταγιάνι καταδικάζοντας τις δηλώσεις του, ενώ για θεσμικό και ιστορικό ατόπημα του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ και άλλες διατάξεις. Παράλληλα, ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, αλλά και από όλα τα κόμματα, να υπάρξει ενιαία απάντηση.
«Οι δηλώσεις του κ. Ταγιάνι προκαλούν αλγεινή εντύπωση στον ελληνικό λαό, καθώς η ιστορία πρέπει να αξιοποιείται και όχι να παραχαράσσεται», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
«Η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται, ούτε υφαρπάζεται», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του υπουργείου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρόκειται για παλαιότερες δηλώσεις του Ιταλού πολιτικού, πριν αναλάβει πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου», αλλά, όπως είπε, «αυτό δεν τον δικαιολογεί σε τίποτα».
«Είμαι βέβαιος ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που κατάγεται από χώρα φίλη μεγάλη, γνωρίζει καλά ότι η ιστορία των εθνών, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται και δεν υφαρπάζεται», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι από τη νέα του θεσμική θέση ο κ. Ταγιάνι θα σεβαστεί απολύτως την επίσημη θέση όλων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και όλων των διεθνών οργανισμών που αναγνωρίζουν τη γειτονική χώρα ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)