Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Αυτό που βιώνουμε δεν είναι κρίση. Είναι παρακμή.

Αυτό που βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας δεν είναι μια κρίση λόγω κάποιας οικονομικής αστοχίας. Αυτό που ζούμε είναι παρακμή. Παρακμή σε όλους τους τομείς, στο κέντρο της οποίας αναγκαστικά βρίσκεται η λειτουργία του πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Τα πολιτεύματα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι τρία:
Της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της Προεδρικής δημοκρατίας και της Κυβερνώσας Βουλής. Αν όμως διαβάσει κάποιος τα διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο ή συμμετέχει σε σχετικές συζητήσεις, θα διαπιστώσει ότι ο κάθε Έλληνας έχει στο μυαλό του τη δική του πρόταση για ένα νέο πολίτευμα.

Αυτό λοιπόν εμποδίζει μια ενιαία στάση, έστω και μιας μερίδας του λαού, πάνω στο θέμα του πολιτεύματος, αφήνοντας έτσι την εγχώρια παρασιτική πολιτικοοικονομική ολιγαρχία, που ελέγχει αποκλειστικά το ισχύον ολιγαρχικό πολίτευμα, να κάνει πάρτι σε βάρος των ζωών και των κόπων μας.

Ας επιλέξουμε επομένως μέσα μας, κατ’ αρχήν ως βάση συζήτησης, ένα από τα τρία πολιτεύματα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και ας προσπαθήσουμε να το επιβάλουμε. Από εκεί και πέρα και με τη συμμετοχή πλέον του λαού, μπορούμε να το βελτιώσουμε.

Όποιος φυσικά πιστεύει ότι το καλύτερο πολίτευμα είναι αυτό (το κοινοβουλευτικό) που έχουμε στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ας αγωνιστεί να μην αλλάξει. Όποιος όμως προτιμά κάποιο από τα άλλα δύο πολιτευματα, ας αγωνιστεί να το αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικές επιθυμίες και προσωπικά νοητικά κατασκευάσματα του καθενός, μη δοκιμασμένα στη σύγχρονη πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν είναι να διασπούν το κίνημα για την αλλαγή των συνθηκών της παρακμής μας.

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)