Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ιωάννης Σακκάς: «Η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να καταργηθεί»

Ιωάννης Σακκάς: «Η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να καταργηθεί»Ο πρώην εισαγγελέας Γιάννης Σακκάς μίλησε στο radio1d.gr και την εκπομπή «Εκλεκτικές Συγγένειες» με τον Ανδρέα Σταματόπουλο για τις τράπεζες, τη δικαιοσύνη και τους δανειολήπτες.
Αναφορικά με την ενέργεια του υπ. Δικαιοσύνης να στείλει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την αναφορά του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και του προέδρου του Χαράλαμπου Περβανά σχετικά με την μη τήρηση των κοινοτικών οδηγιών και την έκδοση διαταγών πληρωμής από τα δικαστήρια χωρίς έλεγχο περί καταχρηστικών τυποποιημένων ρητρών συμβάσεων, ο κ. Σακκάς είπε πως για τέτοια θέματα υπάρχει δεδικασμένο έναντι πάντων και η παραβίαση αποφάσεων Αρείου Πάγου δημιουργεί πειθαρχική ευθύνη δικαστών, θα έπρεπε ο υπ. Δικαιοσύνης να ζητήσει πειθαρχική έρευνα για όσους δικαστές δεν συνεμορφώθησαν με αυτό το δεδικασμένο.
Έτσι, οι δικαστές κάνοντας δεκτές τις αιτήσεις τραπεζών, εκδίδουν διαταγές πληρωμής κατά παράβαση αυτού του δεδικασμένου.

Δυστυχώς, σημείωσε ο κ. Σακκάς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να παρέμβει πριν ολοκληρωθεί οτιδήποτε προβλέπει η εσωτερική έννομη τάξη.
Ο κ. Σακκάς τόνισε πως ο υπ. Δικαιοσύνης είχε ο ίδιος τη δυνατότητα να ασχοληθεί και να διατάξει πειθαρχικό έλεγχο δικαστών, αλλά δεν το έκανε και προτίμησε να μεταθέσει την ευθύνη.
Ο Άρειος Πάγος πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να κάνει πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών και να μην ταλαιπωρούνται οι Έλληνες δανειολήπτες από τις τράπεζες και οι δικαστές να μη βοηθούν τις τράπεζες εκδίδοντας διαταγές πληρωμών, ενώ είχαν παραβιαστεί οι καταχρηστικοί όροι.
Όμως, συνέχισε ο κ. Σακκάς, «αμφιβάλλω αν έχει κότσια ο Άρειος Πάγος να εφαρμόσει το δεδικασμένο έναντι πάντων και θα βάλει στο αρχείο την υπόθεση».
Η μόνη λύση είναι η δημιουργία ενός Κινήματος Δικαιοσύνης από τους πολίτες είπε ο κ. Σακκάς και εξήγησε πως ο ίδιος ήδη εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και μια έκφανσή του είναι ενέργειες, όπως αυτή που έκανε ο κ. Περβανάς.
Δεν αρκεί όμως αυτό καθώς χρειάζεται και πολιτικός φορέας για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος για την προστασία του πολίτη, σύμφωνα με τον Γιάννη Σακκά.
Όσον αφορά την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία είναι η ασφαλιστική δικλείδα για να προστατεύσει τους Έλληνες δανειολήπτες από τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των τραπεζών, ο κ. Σακκάς είπε πως δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν στάθηκε στο ύψος των νομίμων υποχρεώσεών της, αλλά σιώπησε και για αυτό πρέπει να καταργηθεί.
Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και στα δάνεια των κομμάτων και έκανε λόγω για το παράνομο ακαταδίωκτο τραπεζιτών και πολιτικών, τη στιγμή που τα κόμματα δεν πληρώνουν τα δάνειά τους.
Αριστεροί και Δεξιοί ίδιοι είναι στο φαΐ είπε ο πρώην εισαγγελέας και υπογράμμισε πως την καμμένη γη τη δημιούργησαν τόσο οι Δεξιοί όσο και οι Αριστεροί με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι στη χώρα.
Παράλληλα, ο κ. Σακκάς είπε πως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι ύπουλος καθώς με αυτό τον τρόπο ο δανειολήπτης αναγνωρίζει όλες τις παράνομες χρεώσεις στο δάνειό του και πρέπει να αποφεύγεται.
Τέλος, σχετικά με τη δωρεάν νομική βοήθεια και την άρνηση παροχής της λόγω τεκμαρτού εισοδήματος, ο κ. Σακκάς είπε πως πρόκειται για άλλη μια νομική ηλιθιότητα και ότι η λογική των τεκμηρίων έχει καταργήσει τη κατά φύση λογική.



tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)