Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Στήνουν απάτη με το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα – Θα πάρουν ακόμη περισσότερα από τους πολίτες για να ικανοποιήσουν τον Σόιμπλε και την παρέα του

Βάζουν στη φάκα το τυράκι του συνυπολογισμού, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, των δαπανών για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπραγματεύεται με τους δανειστές την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.


Μην τσιμπάτε, μωρέ!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ;;;

ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ...

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ!

Καλλιόπη Σουφλή
plastikoxrima

Σε μία νέα κομπίνα που συνδέει το πλαστικό χρήμα με το αφορολόγητο, το οποίο θα χτίζουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να… γλυτώσουν επιπλέον φόρους απ” αυτούς που πληρώνουν προβαίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να ικανοποιήσει αφενός τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και αφετέρου τους δανειστές.


Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών; 

Βάζουν στη φάκα το τυράκι του συνυπολογισμού, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, των δαπανών για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπραγματεύεται με τους δανειστές την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Από τη μία δηλαδή «βοηθούν» τους Έλληνες φορολογούμενους να χτίσουν το αφορολόγητο και από την άλλη ετοιμάζονται να το πετσοκόψουν στέλνοντας και πάλι στο ταμείο τους πολίτες. Αν αυτό δεν λέγεται πολιτική απάτη τότε πώς λέγεται; Αν δεν είναι εμπαιγμός και κοροϊδία τότε τι είναι; 


Πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε παραμονές των Χριστουγέννων όταν η κυβέρνηση μοίρασε το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και αμέσως μετά (δεν μιλάμε για το τι έκανε πρίν) ήρθε να τους το πάρει με μεγάλες περικοπές στο ΕΚΑΣ, αύξηση φόρων και βεβαίως ο «κόφτης» καραδοκεί.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι δαπάνες που αφορούν σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας θα εξαιρεθούν από το χτίσιμο του αφορολόγητου.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως επειδή πολλά σούπερ μάρκετ δέχονται πλέον και πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να διαχωρίσουν στα στοιχεία που αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών ποιες πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών ειδών και ποιες εξόφληση λογαριασμών και αποφάσισαν να τις λαμβάνουν υπόψη.


Την ίδια στιγμή όμως, στη συζήτηση για τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτηθούν ως και το 2021 προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι έτοιμος να θέσει στις συναντήσεις που θα έχει με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, απόψε στο Παρίσι και αύριο στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί μια σειρά προτάσεων μεταξύ των οποίων και η μείωση του αφορολόγητου.


Η κυβέρνηση δηλαδή τα δίνει όλα προκειμένου στο Eurogroup της 26η Ιανουαρίου να μπορέσει να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου όπως και στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πώς όσο πηγαίνουν πίσω οι διαπραγματεύσεις ο λογαριασμός αυξάνεται και δεν αποκλείεται και η επανάληψη του ότι είχε γίνει το 2015, όπου η κυβέρνηση σύρθηκε στο τρίτο μνημόνιο.


Ήδη, ο λογαριασμός είναι πολύ ψηλά, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πώς δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Οι προτάσεις που συζητιούνται για την περίοδο 2018-2021 είναι ύψους 2-2,5 δισ. ευρώ τουλάχιστον, έναντι των 4,5 δισ. που αξιώνει το ΔΝΤ. Και ακόμη βεβαίως δεν έχει μιλήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο.

Πηγή
Σχόλιο ιστολογίου:
η αχρήματη κοινωνία είναι μέσα στα σχέδια της Νέας Τάξης, με νύχια και δόντια με τεχνάσματα και προσφορές, με λοταρίες και προπαγάνδα, απαιτούν την χρήση των πλαστικών τραπεζικών καρτών.
Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό που λένε "πλαστικό χρήμα" δεν είναι χρήμα, είναι μια φανταστική απεικόνιση ενός τραπεζικού λογαριασμού, που υποτίθεται αντικατοπτρίζει τα χρήματα που βρίσκονται στον λογαριασμό μας.
Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή από όσα μας λένε, γιατί απλά για να δούμε αυτό τον αριθμό, θα πρέπει να υπάρχουν 3 (τρία) διαφορετικά στοιχεία:
1ον πηγή ρεύματος (ενέργεια),
2ον σύνδεση στο διαδίκτυο,
και 3ον συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο (Η/Υ - Tablet - smart phone).
Αλήθεια πόσο μεγάλη ελευθερία έχουμε να δούμε τις οικονομίες μας;
Αν καεί το tablet ή πάθει βλάβη, ή είμαστε στο βουνό και έχει ξεφορτίσει, ή δεν έχουμε λήψη wi-fi, ή κολλήσαμε ιό, ή μας χακάρανε το μηχάνημα ή τον λογαριασμό μας και πόσα άλλα θα μπορούσε κάποιος να βιώσει όταν θα πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα και οι 3 ανωτέρω παράγοντες.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής και της τρομοκρατίας, είναι απλά η προπαγάνδα για να  πείσουν τους άσχετους, αφού ακόμα και στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τραπεζικές κάρτες, και φοροδιαφυγή υφίσταται (επίσημα 19%) και η τρομοκρατία δρα καθημερινά, πως μπορούν λοιπόν να μας πείσουν ότι οι λόγοι είναι αυτοί που αναφέρουν και όχι ο έλεγχος, η παρακολούθηση και το φακέλωμα του πολίτη.
Για όλα αυτά ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ή τις περιορίζουμε στο ελάχιστο.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΥΣΙΕΣ. 

(Υ.Γ. ακολουθεί δημοσίευμα στο ιστολόγιο μας που αναφέρει γιατί το μέτρο θα έχει μια τεράστια αποτυχία, και μετά θα ζητήσουν κι άλλα, κι άλλα μέτρα, και πάλι τα νούμερα δεν θα βγαίνουν, και θα κόβουν μισθούς και συντάξεις και η Τρόικα θα βάζει μνημόνια και όπως πέρασαν 6 χρόνια με το ΔΝΤ στη χώρα θα περάσει μια ζωή ληστείας, κερδοσκοπίας και με την άρχουσα τάξη να νομιμοποιεί τις offshore για να λαμβάνει τα μαύρα χρήματα από τις μίζες και τον χρηματισμό τους και όλα αυτά με την χρήση του τραπεζικού συστήματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)