Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΣΩΡΡΑΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ & ΣΙΑ


Σώρρας: Έχω 600 δισ. και θα τα μοιράσω στους Έλληνες.
Τσίπρας: Θα σκίσω το μνημόνιο, θα διαγράψω το χρέος, θα διώξω τους δανειστές, αλλά θα τους ζητάω κάθε χρόνο καινούργια δανεικά, χωρίς να αναλάβω καμμία υποχρέωση. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μη μου δώσουν. Θα χτυπάω τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές. Με έναν νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσω μισθούς και συντάξεις.
Ποιος είναι ο περισσότερο παράλογος; Ο μεγαλύτερος απατεώνας; Ο πιο επικίνδυνος ψυχοπαθής; Αλλά αυτοί οι δύο δεν είναι οι μόνοι της παρέας. Υπάρχει και η… συντροφία:
ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.: Θα φέρουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου, όλες οι επιχειρήσεις θα γίνουν κρατικές. Θα καταργήσουμε το χρήμα και ο καθένας θα δουλεύει ανάλογα με τις δυνατότητές του και θα αμείβεται σε είδος ανάλογα με τις ανάγκες του. Αν δεν δουλεύει όσο θέλουμε θα τον εκτελούμε ως αντεπαναστάτη.
Καμμένος: Θα καταγγέλλω τους δανειστές ως τοκογλύφους και ταυτόχρονα θα παρακαλάω να συνεχίσουν να μας δανείζουν με επιτόκιο 0,29%, που είναι το 1/23 του «περήφανου» 6,10 % με το οποίο μας δάνεισαν οι αγορές την τελευταία φορά προ μνημονίου.
Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας κ.λπ.: Θα κηρύξουμε το χρέος επονείδιστο και θα το διαγράψουμε. Θα τυπώσουμε δραχμές και θα περνάμε ζωή και κότα.

Λεβέντης: Με τις γνωριμίες μου στην Ευρώπη, θα βγάλω την Ελλάδα σε δυό μήνες από το μνημόνιο.
Μητρόπουλος: Θα διαγράψω όλα τα χρέη και όλα τα δάνεια. Ψεκάστε, διαγράψτε, τελειώσατε.


Για τη συνέχεια MarketNews