Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυρ κατά λεωφορείου της αστυνομίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη άνοιξε άγνωστος τα ξημερώματα, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:15 το πρωί, πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και από μικρή απόσταση. Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον του λεωφορείου της αστυνομίας, και δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. 
Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. 
Ο ελαφρά τραυματίας αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, με τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό, πιθανότατα από θραύσμα.
Το σημείο έχει παραμένει αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν εντοπίσει τρεις κάλυκες καλάσνικοφ, που θα μεταφερθούν στα
εγκληματολογικά εργαστήρια.
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.
Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου ενώ μια καρφώθηκε στο κτήριο του ΠΑΣΟΚ.

Γεννηματά: Δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα

Δηλώσεις μετά την επίθεση έκανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα».
«Σήμερα δεχθήκαμε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα μας ως θεσμό της Δημοκρατίας. Επισκέφθηκα τον αστυνομικό που ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά» ξεκίνησε η κ. Γεννηματά.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης».
«Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι επισκέφθηκε τον αστυνομικό που τραυματίστηκε, όπως είπε, ελαφρά και του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας», παρατήρησε, ενώ κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία.
«Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της», κατέληξε.

Καταδικάζει την επίθεση το Μαξίμου

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Αναλυτικά:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους.
Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης».

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τον τραυματισμένο αστυνομικό

Να μεταφέρει τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο αστυνομικό είπε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε επικοινωνία που είχαν.

koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)