Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

H τμηματική κατάργηση του μετρητού χρήματος ούτως ώστε να μην μας πονέσει με μιας πολύ.



Θα ξεκινησουμε σημερα με μια παραβολη. Ριχνοντας εναν βατραχο σε καυτο νερο, θα πηδηξει αμεσως εξω. Βαζοντας ομως εναν βατραχο σε μια κατσαρολα με χλιαρο νερο, θα παραμεινει στην κατσαρολα ακομα και αν θερμαινουμε το νερο σιγα-σιγα στο σημειο βρασμου, δηλ. μεχρι που να καει ζωντανος. Αυτα γυρω απο την παραβολη. Αντιλαμβανομαστε στην πραγματικοτητα τις σιγανες και μερικες φορες σχεδον απαρατηρητες αλλαγες των συνθηκων της ζωης μας? Ας κοιταξουμε λοιπον- να μην παθουμε και μεις σαν τον βατραχο- το θερμομετρο που ανεβαινει, επακολουθο και ολοφανερο ολων των διαπιστωθεντων ελλειψεων και ας συνειδητοποιησουμε ποσο καυτο ειναι το νερο παντου γυρω μας. Το
επομενο κοματι της εκπομπης συγκεντρωνει την προσοχη στην υφερπουσα και κρυφη καταργηση του μετρητου χρηματος. Εδω και χιλιαδες χρονια, σε ολον τον κοσμο, οι συνναλαγες μεσω νομισματων εχουν δοκιμαστει με επιτυχια. Σε αντιθεση με ορισμενες αλλες Ευρωπαικες χωρες , η Γερμανια ειναι πολυ μακρια, απο μια κοινωνια χωρις χρηματα. Προφανως θα πρεπει τωρα , οι ερωτευμενοι του μετρητου χρηματος Γερμανοι,τμηματικα και αποσπασματικα να ξεσυνηθισουν το μετρητο χρημα. Απο την μια μερια ξεκινησε η κεντρικη τραπεζα της Γερμανιας η Bundesbank, να αποσυρει απο την κυκλοφορια τα χαρτονομισματα των 500 Ε και απο την αλλη, οσο παει και συνηθιζεται πιο πολυ, οι τραπεζες να δεχονται τα κερματα, μονο με την καταβολη ενος τελους. Ομως το πιο παραξενο το εκανε μια τραπεζα του Ανοβερου, η Sparda-Bank. Μονο σε 2 απο τα 25 υποκαταστηματα της ειναι δυνατη η παραλαβη και αποδοση νομισματων. Ομολογουμενως αυτο φαινεται σαν ενα μικρο ασημαντο βημα. Αλλα γιαυτο ακριβως χρειαζεται η αυξανομενη επαγρυπνηση των καταναλωτων, καθως και ενα σαφες βετο των πελατων. Γιατι , αν σε αυτο το ηδη προχωρημενο σταδιο δεν περασουμε το βετο μας, θα βιωσουμε σε λιγο μια ολοκληρωτικη καταργηση του μετρητου χρηματος, αντικαθιστομενη απο τις απολυτα ελεγχομενες ηλεκτρονικες πληρωμες.




www.kla.tv

id-ont.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)