Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τζόναθαν Τζάκσον: Η πορεία του καλλιτέχνη που βρίσκεται δίπλα στο Θεό και το Αγιο Ορος

Στα βραβεία Daytime Emmys του 2012, που τιμούν εκπομπές της πρωινής τηλεοπτικής ζώνης των ΗΠΑ, ο Τζόναθαν Τζάκσον ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το πέμπτο Emmy της καριέρας του για τη σαπουνόπερα «Γενικό Νοσοκομείο».

Ξεκίνησε την ευχαριστήρια ομιλία του κάνοντας τον σταυρό του με τον ορθόδοξο τρόπο και ολοκλήρωσε με τα λόγια: «Ευχαριστώ τους μοναχούς στο Όρος Άθως που αδιάκοπα προσεύχονται για τη ζωή του κόσμου».
Ήταν η χρονιά που ο Τζάκσον και η οικογένειά του είχαν βαφτιστεί Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, ο Τζάκσον με ένα από τα τρία παιδιά του θα επισκεπτόταν για πρώτη φορά το Άγιο Όρος. Έμεινε για πέντε ημέρες στη Μονή Βατοπεδίου όπου δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη γνωριμία του με τον ηγούμενο Εφραίμ, ενώ επισκέφθηκε επίσης τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος και Σίμωνος Πέτρας. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς επέστρεψε στην Ελλάδα και παρουσίασε στην 5η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου στο Ξενοδοχείο Caravel το βιβλίο του «Το Μυστήριο της Τέχνης: Η Γέννηση του Καλλιτέχνη κατ’ Εικόνα Θεού» (εκδ. Εν Πλω).
Αυτές τις ημέρες ο 36χρονος ηθοποιός και μουσικός βρίσκεται και πάλι στη Μονή Βατοπεδίου, αυτή τη φορά για να παραδώσει ένα από τα βραβεία Emmy που έχει κερδίσει, χαρίζοντάς το στην Παναγία. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τον Ηγούμενο Εφραίμ να τον προλογίζει και στη συνέχεια τον Τζάκσον να παραδίδει το βραβείο στον φιλοξενούμενο στη μονή Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο:
Η σχέση του Τζόναθαν Τζάκσον με τη θρησκεία ξεκίνησε από νωρίς. Γεννήθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα στις 11 Μαΐου του 1982 και μεγάλωσε ως Προτεστάντης στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Ο πατέρας του ήταν γιατρός, μουσικός της κάντρι και πολιτευτής. Ο αδερφός του Ρίτσαρντ Λι Τζάκσον είναι επίσης ηθοποιός και μουσικός, ενώ η αδερφή του Κάντις Τζάκσον είναι δικηγόρος, διορισμένη από την κυβέρνηση Τραμπ στο υπουργείο Παιδείας.
Σε συνεντεύξεις του έχει δηλώσει ότι αναζητούσε ενεργά τον Θεό από τα 12 χρόνια του. Ένα χρόνο πριν, ύστερα από μια σειρά διαφημιστικών σποτ, είχε κερδίσει το ρόλο του πιτσιρικά Λάκι Σπένσερ στη θρυλική σαπουνόπερα (είναι στον αέρα από το 1963!) «Γενικό Νοσοκομείο» (General Hospital). Το 1995, το 1998 και το 1999 κέρδισε το βραβείο Daytime Emmy καλύτερου νεαρού ηθοποιού σε δραματική σειρά για τον συγκεκριμένο ρόλο, ρεκόρ που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα. Το 1999 , χρονιά που ψηφίστηκε από το περιοδικό People ως ένας από τους 50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο, αποχώρησε από τη σειρά και τον ρόλο του έπαιξαν άλλοι ηθοποιοί μέχρι το 2005, όταν επέστρεψε και κέρδισε δύο ακόμη Emmy, το 2011 και το 2012.
Υπήρξε υποψήφιος για το ρόλο του Άνακιν Σκάιγουοκερ στο «Star Wars Επεισόδιο ΙΙ: Η Επίθεση των Κλώνων», που τελικά πήγε στον Χέιντεν Κρίστενσεν, ενώ έλαβε πολύ καλές κριτικές ως γιος της Μισέλ Φάιφερ στην ταινία «Η Βαθιά Άκρη του Ωκεανού» (1999). Άλλοι αξιοσημείωτοι κινηματογραφικοί του ρόλοι ήταν στο σίκουελ «Dirty Dancing 2: Νύχτες στην Αβάνα» (2004) και στη μεταφορά του βιβλίου του Στίβεν Κινγκ «Riding The Bullet» (επίσης 2004). Τα τελευταία χρόνια υποδύεται έναν μουσικό της κάντρι στη σειρά «Nashville» του ABC.
Ένα ταξίδι στη Ρώμη το 2007 με την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό του Λίσα Βουλτάτζιο (επίσης ηθοποιός στο «Γενικό Νοσοκομείο», παντρεύτηκαν όταν εκείνος ήταν 20 ετών) άλλαξε τον τρόπο που έβλεπε τη θρησκεία και αποφάσισε να μελετήσει την ιστορία της Εκκλησίας. Διαβάζοντας για το Μεγάλο Σχίσμα του 1054 διαπίστωσε πως στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα έβρισκε τον Θεό που αναζητούσε. Την ιστορία της σχέσης του με την Ορθοδοξία την αφηγείται ο ίδιος στο παρακάτω βίντεο:
Οι πνευματικές του ανησυχίες πέρασαν και στη μουσική του (από μικρός έπαιζε κιθάρα, πιάνο και τραγουδούσε) ως σόλο καλλιτέχνης ή ως τραγουδιστής του συγκροτήματος Enation που ξεκίνησε το 2003 με τον αδερφό του. Ένα από τα τραγούδια του λέγεται «Holy Mountain» ενώ στη χώρα μας κυκλοφορεί μία συλλογή επιτυχιών των Enation με τον τίτλο «Basileia ton Ouranon». Τον ερχόμενο Οκτώβριο ο Τζάκσον θα περιοδεύσει σε Αγγλία και Ιρλανδία ως support στους Echo & The Bunnymen.
vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)