Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Οι χώρες με φτωχή Παιδεία


Στις χώρες με φτωχή Παιδεία, οι πολίτες μορφώνονται παρακολουθώντας τηλεόραση. Δεν διαβάζουν βιβλία, εφημερίδες , αναλύσεις. Παρακολουθούν με πάθος τους τηλεαστέρες να μεταφέρουν τις γνώσεις κι εκτιμήσεις τους. Αγαπούν αυτούς που λένε ότι οι πολίτες θα ήθελαν να πουν ανεξάρτητα από την ορθότητα ή αντικειμενικότητα της άποψης. Οι αμόρφωτοι πολίτες απεχθάνονται τα μεγάλα
κείμενα. Το ίδιο και οι αμόρφωτοι βουλευτές. Αποφεύγουν ακόμη και τα δωρεάν κείμενα στο διαδίκτυο όταν ξεπερνούν σε έκταση τις 300 λέξεις.  Στην χώρα χωρίς Παιδεία, οι βουλευτές ψηφίζουν νόμους που τιμωρούν την αριστεία, καταργούν την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων και καταδικάζουν την μόρφωση των πολιτών, φυλακίζοντάς την στη δικτατορία των μετρίων.

Για τη συνέχεια Banks





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)