Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Έβρος: Συνεχείς οι μεταφορές παρανόμων μεταναστών μέσω Εγνατίας

 Έβρος: Συνεχείς οι μεταφορές παρανόμων μεταναστών μέσω ΕγνατίαςΣταματημό δεν έχουν οι μεταφορές παράνομων μεταναστών μέσω Εγνατίας από τον Έβρο. Με τα σύνορα να είναι αφύλακτα οι αλλοδαποί κινούνται με εξαιρετική ευκολία μπαίνοντας σε ελληνικό έδαφος και στη συνέχεια κινούμενοι μέσω Εγνατίας καταλήγουν κυρίως στην Αθήνα.

Σε ‘ένα ακόμη συμβάν βαν που μετέφερε 24 αλλοδαπούς ανετράπη ενώ κινείτο επί της Εγνατίας Οδού.

Στο όχημα, με ελληνικές πινακίδες, επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, όλοι άνδρες, ενώ εκτιμάται ότι κανείς δεν διέφυγε της σύλληψης.


Βέβαια να σημειωθεί πως η σύλληψη είναι τυπική καθώς στη συνέχεια θα αφεθούν ν ελεύθεροι για να εγκατασταθούν όπου οι ίδιοι επιθυμούν εντός της ελληνικής επικράτειας, εάν υφίσταται βέβαια σήμερα τέτοια έννοια ως «επικράτεια».

Το φορτηγάκι, το οποίο κινείτο στο ρεύμα Κήποι-Αλεξανδρούπολη, ανετράπη το μεσημέρι, υπό αδιευκρινηστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κοντά στον κόμβο της ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν και από ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, το οποίο την ώρα του συμβάντος διερχόταν από το σημείο διακομίζοντας ασθενείς.

Το σημαντικότερο είναι ότι ουδείς από την Πολιτεία ενδιαφέρεται για τη φρούρηση των συνόρων είτε θαλάσσια είναι είτε χερσαία. Υπάρχει πλήρη εγκατάλειψη σε σημείο που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς αυτής της τακτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)