Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Το 1% κάποιων Ελλήνων κατέχει περί το 60% του πλούτου της Ελλάδας (56,1% κατείχε το 2014, σύμφωνα με έρευνα της Credit Suisse). Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί που
αποτελούν την άρχουσα οικονομική ελίτ στη χώρα μας; Δεν είναι 4-5 οικογένειες, όπως ίσως θα νόμιζε κάποιος, αλλά είναι 100.000 Έλληνες!!! Όλοι αυτοί προφανώς δεν νοιάζονται καθόλου για τις έννοιες της πατρίδας και του έθνους, για τα δίκαια της Μακεδονίας, για τις απαιτήσεις Αλβανών και Τούρκων κ.λ.π., αλλά θεωρούν τον εαυτό τους (και πράγματι είναι)

μέρος της διεθνούς οικονομικής ελίτ που ελέγχει την παγκοσμιοποίηση. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι μπίζνες και τα κέρδη για περισσότερο ίματζ και εξουσία.

Επιπλέον το 10% κάποιων Ελλήνων, κατέχει περί το 90% του πλούτου της χώρας. Ξέρετε πόσοι είναι αυτοί; Είναι 1.000.000 Έλληνες. Όλοι αυτοί, μαζί με τις οικογένειές τους και τους παρατρεχάμενους, καθώς και τους κρατικοδίαιτα βολεμένους από το σύστημα, ξεπερνούν εύκολα τα 1.500.000 - 2.000.000 Έλληνες.

Είναι αυτός ακριβώς ο σκληρός ολιγαρχικός πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με τους βαστάζους του, που ελέγχει απόλυτα το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία από μόνα τους, όχι μόνο δεν θα τα γνώριζε κανείς, αλλά δεν θα είχαν ούτε τα εισιτήρια να κινηθούν. Είναι αυτός ακριβώς ο πυρήνας που θέλει σταθερότητα και όχι απότομες και ανεξέλεγκτες αλλαγές, που θα έθεταν σε κίνδυνο τα συμφέροντά του.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα εκατομμύρια Έλληνες, είμαστε απλά ηδονοβλεψίες στα πλούτη τους και την εξουσία τους, εξακολουθώντας ακόμα να πιστεύουμε στη δημοκρατία τους και στη δικαιοσύνη αυτής της δημοκρατίας, περιμένοντας τη σωτηρία από το δικό τους πολιτικό σύστημα και τη δική τους δικαιοσύνη.

Όπως λοιπόν αποδεικνύεται, δεν έχουμε το πολιτικό σύστημα από το ένα μέρος και την ελληνική κοινωνία από το άλλο, έξω από το σύστημα εξουσίας, όπως λένε πολλοί συγγραφείς, είτε εσκεμμένα είτε άθελα. Αποδεικνύεται ότι έχουμε κοινωνική ολιγαρχία που ελέγχει το πολιτικό σύστημα, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Σύμφωνα πάλι με την Credit Suisse, 565 Έλληνες (που προφανώς ανήκουν στο ανωτέρω 1%) κερδίζουν 27 εκατομμύρια ευρώ το 24ωρο και έχουν καθαρή περιουσία (δηλαδή μετά την αφαίρεση του παθητικού) πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ έκαστος, χωρίς οροφή προς τα πάνω!!!!! Φανταστείτε για τι πλούτο μιλάμε....

Προσπαθούν λοιπόν να στρέψουν την προσοχή μας, αποκλειστικά πάνω στους πολιτικούς και να μας πείσουν ότι κάποιοι επίορκοι ή ανίκανοι πολιτικοί φταίνε μόνο και ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, ο δε λαός να μείνει ενωμένος και να μην διχαστεί γιατί θα υποφέρει τα αποτελέσματα του διχασμού. Αυτή είναι μια προπαγάνδα αποπροσανατολισμού, ώστε να μείνει ήσυχη η πιο πάνω ολιγαρχία για να αυξήσει απρόσκοπτα τα πλούτη της, σε περίοδο κρίσης, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Δυστυχώς, ειδικά σήμερα με τον πλήρη έλεγχο όλων μας, δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης. Η φτώχεια δεν μπορεί να τα βάλει με τον πλούτο ειδικά σήμερα. Εξ ου και η μεγάλη αδράνεια και παθητικότητα της ελληνικής κοινωνίας. Και δυστυχώς ειδικά μέσα στην κρίση που, όπως καταφάνηκε τεχνητά προκλήθηκε, γίνεται ακόμα πιο μεγάλη και θρασύτατη αναδιανομή του πλούτου από τα φτωχότερα στρώματα υπέρ της ολιγαρχίας και των δανειστών.

Σε παγκόσμια κλίματα τώρα, 147 πολυεθνικές επιχειρήσεις κατέχουν το 40% των παγκόσμιων εσόδων, ενώ συνολικά 1.318 πολυεθνικές επιχειρήσεις κατέχουν το 80% των παγκόσμιων εσόδων. Σε αυτές τις πολυεθνικές επιχειρήσεις είναι μέτοχοι μέλη από όλες τις εθνικές ελίτ του 1% διεθνώς και προφανώς και από την Ελλάδα. Αυτή είναι η διεθνής ελίτ που ελέγχει και κατευθύνει την παγκοσμιοποίηση, τα πάλαι ποτέ εθνικά κράτη και τις εθνικές κυβερνήσεις και φυσικά τις ζωές όλων μας πάνω στον πλανήτη.

Τι απάντηση μπορούν να έχουν οι λαοί, τι απάντηση μπορούν να έχουν τα αδύνατα οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτό το φαινόμενο; Μόνο μία. Συνειδητοποίηση ότι πρέπει να αλλάξει το πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» ώστε να περάσει η εξουσία στα χέρια των ίδιων των λαών.

Μπορούμε άραγε να κάνουμε την αρχή εμείς οι Έλληνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)