Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Τραγικό: Το 48% στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Το 48% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι 5,1 εκατ. Έλληνες έχουν μηνιαίο εισόδημα, που δεν ξεπερνά τα 382 ευρώ, ενώ ενάμιση εκατομμύριο εξ αυτών ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ.

Παράλληλα, αν ισχύσει η προνομοθετημένη μείωση η μέση σύνταξη θα φτάσει στα 450 ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστεί και η μείωση του αφορολογήτου, το ετήσιο εισόδημα των συνταξιούχων θα μειωθεί κατά περίπου τρία μηνιάτικα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι αν και το επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να προβεί σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ, ένας στους τρεις μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με μικρότερο ποσό.

Τέλος, το 30% των μισθωτών στη χώρα απασχολείται με μερική απασχόληση με το μέσο ημερομίσθιό τους να είναι κάτω από το μισό των αντίστοιχων ημερήσιων αποδοχών που λαμβάνουν όσοι έχουν πλήρες ωράριο. ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης

hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)