Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Όχι Αλέξη, όλη η δύναμη δεν είναι στο παραμύθι αλλά στους παραμυθιαζόμενους


Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει το 2007 σε συνέντευξή του στο περιοδικό Blow πως η δύναμη είναι στο παραμύθι. Δημοτικός σύμβουλος τότε που απλά είχε κάνει ένα μπαμ με 10% στην Αθήνα, ποιος θα φανταζόταν ότι θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός;

Του Στρατή Μαζίδη

Τελικά έγινε χάρη στα παραμύθια περί σκισήματος μνημονίων, κατάργησης σε
ένα νόμο και με ένα άρθρο, επαναφορά της 13ης σύνταξης, κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, διαγραφή του χρέους κ.ο.κ.

Σίγουρα το παραμύθι αλλά και ο παραμυθάς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Μαγεύει ο παραμυθάς με τη φωνή του; Γίνεται ένα με το κοινό; Τα παραμύθια του έχουν όμορφο τέλος; Απευθύνονται σε όλους; 

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη παράγοντας. Ο παραμυθιαζόμενος και η χώρα μας έχει αρκετούς τέτοιους που προτιμούν τα βολικά ψέματα από τις δυσάρεστες αλήθειες. Οι Ελληνες ψηφοφόροι αρέσκονται στα παραμύθια επιβραβεύοντας όποιον πει τα περισσότερα και καλύτερα. Όπως σε κάθε έγκλημα, εκτός από το θύτη, χρειάζεται και το θύμα.

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)