Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ - Με το συλλαλητήριο της 8ης Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο, μπορούμε να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών - Προσοχή στις προβοκάτσιες - Οδηγίες προς "ναυτιλομένους"

Οδηγίες προς τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στα δυο μεγάλα, πάνδημα, ειρηνικά και δημοκρατικά συλλαλητήρια, τα οποία επιχείρησαν να αμαυρώσουν με απαράδεκτες δηλώσεις διεφθαρμένοι* ως το κόκκαλο πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι από κρατικά και κομματικά μέσα προπαγάνδας, συμμετείχα ως απλός πολίτης και συνέβαλα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου στην επιτυχία τους.
Αυτό που είχα δημοσίως δηλώσει, είναι ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους και να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα εξής:


Πρώτον, τα συλλαλητήρια γίνονται μόνο για το εθνικό θέμα, τη Μακεδονία και στόχο έχουν την πάνδημη καταγγελία της προδοτικής συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταδικάζει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και περίπου το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, δεν πρέπει να έχουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα, γιατί τότε θα χάσουμε τη στήριξη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνων που θεωρούν σημαντικότερο το να παραμείνει το κόμμα τους στην κυβέρνηση, από το να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, για να ρίξουν την κυβέρνηση.

Τρίτον, θα πρέπει να αποφευχθούν τα συνθήματα του τύπου «Θα πάρουμε τα όπλα, να μπούμε στα Σκόπια», «Αλήτες προδότες** πολιτικοί», «Σκοπιανέ, δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ», «γυφτοσκοπιανοί» και άλλα τέτοια, που αφαιρούν και δεν προσθέτουν στο εγχείρημα.


Τέταρτον, στη διοργάνωση και στον ορισμό των ομιλητών θα πρέπει να αποφευχθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων που έχουν φιλοδοξίες, γιατί τότε δίδεται τροφή στους πολέμιους των συλλαλητηρίων και τους προπαγανδιστές τους να μιλάνε για «Μακεδονομάχους» που χρησιμοποιούν το θέμα της Μακεδονίας, για να επενδύσουν πολιτικά σε προσωπικό επίπεδο.

Πέμπτον, οι διοργανωτές θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και με διαβουλεύσεις με τα κόμματα, για να εξασφαλίσουν το ακομμάτιστο των συλλαλητηρίων. Καμία σημαία, πλην της Ελληνικής, κανένα σύμβολο, πλην εκείνων της Μακεδονίας, κανένα «τρικάκι» που παραπέμπει απ’ ευθείας ή δια της τεθλασμένης σε συγκεκριμένο πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο και σχηματισμό. Στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της κυρίως Αθήνας, συμμετείχαν Έλληνες όλων των κομματικών και ιδεολογικών αποχρώσεων, δεξιοί και αριστεροί, πλούσιοι και φτωχοί, σπουδαγμένοι και λιγότερο μορφωμένοι, εργάτες και εργοδότες…

Έκτον, τα συλλαλητήρια ενώνουν και δεν διχάζουν τους Έλληνες, αφού δεν στρέφονται εναντίον των απλών Ελλήνων πολιτών που είναι υπέρ της συμφωνίας, αλλά εναντίον εκείνων που την εξύφαναν και την υπέγραψαν. Επίσης, τα συλλαλητήρια δεν στρέφονται εναντίον των πολιτών του κράτους των Σκοπίων, οι οποίοι είναι θύματα μιας διεθνούς πλεκτάνης, που έστησε και υποστηρίζει εδώ και 120 χρόνια το μεγάλο ψέμα του «μακεδονισμού».

Έβδομον, οι διοργανωτές θα πρέπει να συνεργάζονται σε ανώτατο επίπεδο με τις αστυνομικές αρχές, να δίνουν όλα τα στοιχεία της εκδήλωσης και του μεγέθους που αναμένεται να έχει, για να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που περιορίζουν ή και μηδενίζουν τα περιθώρια δράσης προβοκατόρων, εξ αντικειμένου ή κανονικών, που δρουν επ’ ωφελεία ντόπιων και ξένων κέντρων.
Ο αναγνώστης θα αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος αυτής της καταγραφής και γιατί τώρα.

Τις 8 Σεπτεμβρίου έχει εξαγγελθεί η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου και μιας συναυλίας-συλλαλητηρίου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρω η μια από την άλλη εκδήλωση.
Το γιατί έγινε αυτό, καλό είναι να το πουν στον ελληνικό λαό οι ίδιοι οι διοργανωτές και όχι ο γράφων.
Αυτά που έχω να πω για τις εκδηλώσεις αυτές και ειδικά για το συλλαλητήριο, που θα γίνεται έξω από το Βελλίδειο, όπου θα μιλάει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, είναι τα εξής:

Πρώτον, η Θεσσαλονίκη έχει ένα βεβαρυμμένο παρελθόν, όχι επειδή οι κάτοικοί της είναι οπισθοδρομικοί, όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν οι προπαγανδιστές που επενδύουν στον διχασμό, αλλά επειδή εκεί επέλεξαν οι ξένοι επιβουλείς να ενεργοποιήσουν το δικτυό τους, που ήταν εκτεταμένο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, για να επιτεθούν και να σκοτώσουν έναν άνθρωπο σύμβολο, τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Άρα, οι διοργανωτές θα πρέπει να επιλέξουν έναν εξαιρετικά έμπειρο ανώτατο απόστρατο της Ελληνικής Αστυνομίας, να του αναθέσουν καθήκοντα «Περιφρούρησης και Ασφάλειας» της διαδήλωσης και να είναι αυτός το άτομο που θα κάνει τις διαβουλεύσεις με την Αστυνομία, για να αποφευχθεί κάθε είδους προβοκάτσια. Αν γίνει αυτό, αν οι διοργανωτές συνεργαστούν και δώσουν όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία, τότε την ευθύνη θα έχουν οι αστυνομικές αρχές και όχι οι διοργανωτές. Προσοχή λοιπόν.

Δεύτερον, θα πρέπει να οργανώσουν από χθες μια ολιγομελή Ομάδα Προβολής και Επικοινωνίας, η οποία θα λειτουργήσει και ως Εναλλακτική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Δηλαδή, θα προβάλλει τη διαδήλωση με όλους τους τρόπους, θα κανονίζει τις συνεντεύξεις των διοργανωτών με τα ΜΜΕ και θα παρακολουθεί το τι γράφεται και τι λέγεται στα ΜΜΕ και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το συλλαλητήριο. Υπογραμμίζεται ότι η ομάδα αυτή, αν οργανωθεί και λειτουργήσει σωστά, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία της διαδήλωσης, δηλαδή και να ενημερωθεί ο κόσμος για να συμμετάσχει και να επισημανθούν εξ αντικειμένου ή κανονικοί προβοκάτορες, οι οποίοι «φτιάχνουν κλίμα», όπως π.χ. «θα μπουκάρουμε μέσα στο Βελλίδειο», εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην αποσταθεροποίηση.
Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο στόχος του συλλαλητηρίου είναι να πάρουν το μήνυμα και εκείνοι που υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών αλλά και εκείνοι που θα κληθούν να την επικυρώσουν, ότι οι πολίτες είναι αντίθετοι με το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Αν συγκεντρωθεί μισό εκατομμύριο κόσμος έξω από το Βελλίδειο, ειρηνικά, δημοκρατικά και πατριωτικά και διαδηλώσει εναντίον της συμφωνίας, αυτό θα επηρεάσει δραματικά τις πολιτικές εξελίξεις και θα πάρουν το μήνυμα πλέον όλοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι η Μακεδονία δεν πωλείται και ότι όποιος επιχείρησε να το κάνει, ήλθε αντιμέτωπος με τον πολιτικό του θάνατο.
Έτσι πετυχαίνουμε τους εθνικούς στόχους στους ιερούς αγώνες του έθνους και όχι με «μπουκαρίσματα».

*Διεφθαρμένοι πολιτικοί, ο όρος χρησιμοποιείται με την πολιτική έννοια και αφορά εκείνους που στην κυριολεξία ξεπουλούν ιστορία, όνομα, γλώσσα και σύμβολα της Μακεδονίας, χωρίς ίχνος αιδούς. Διεφθαρμένοι όχι ως το κόκκαλο, ως το μεδούλι.
**Μπορεί οι αναγνώστες να αναγνωρίσουν μια ανακολουθία, αφού από τη μια ζητώ να μην λέγονται συνθήματα του τύπου «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και από την άλλη χαρακτηρίζω τη συμφωνία των Πρεσπών προδοτική. Ξεκαθαρίζω ότι χαρακτηρίζω την πράξη και όχι τα πρόσωπα και ότι δεν υπάρχει άλλος ελαφρύτερος χαρακτηρισμός για μια συμφωνία που από τη στιγμή που σύμπας ο επιστημονικός κόσμος σε ολόκληρη την υφήλιο γνωρίζει και ομολογεί ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, γλώσσα και περιοχή εκτός Ελλάδος, με τη συμφωνία αυτή αναγνωρίσαμε κράτος με το όνομα «Μακεδονία» καθώς επίσης και ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.  

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)