Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ομολογία για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα

«Αυτοκριτική» αλλά μόνο από λίγους
Υστερα από τα συγχαρητήρια και τα ευχολόγια, ήρθε και η αυτοκριτική από μερίδα Ευρωπαίων πολιτικών και αξιωματούχων. Την αρχή έκανε ο πρώην δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιένης Μίχαελ Χόιπλ, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ, δεν δίστασε να ομολογήσει: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση ασφαλώς και δεν συμπεριφέρθηκε δημοκρατικά απέναντι στην Ελλάδα». 
Μάλιστα, όπως εξήγησε, αυτό το έλλειμμα δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρύτερη διαδικασία εκδημοκρατισμού που έχει ανάγκη η Ενωση. «Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εντελώς
διαφορετικά» σχολίασε, προσθέτοντας ότι τώρα ευελπιστεί να δει αυτή την αλληλεγγύη στο θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τον Χόιπλ, μόλις το 10% των χρημάτων που χρειάστηκαν για τη διάσωση ευρωπαϊκών τραπεζών θα αρκούσαν για να μπορέσει να λυθεί συνολικά το προσφυγικό πρόβλημα.
Λιτότητα

Την ίδια ώρα, με αφορμή το τέλος του ελληνικού προγράμματος, η ευρωομάδα των Πρασίνων ζητά τέλος της λιτότητας και μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

«Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα πρέπει να μειώσουν το μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας» τόνισε ο πρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Φιλίπ Λαμπέρτς και πρόσθεσε: «Θα πρέπει όλοι να αποτιμήσουμε τις αποτυχίες των τελευταίων ετών και να δούμε πώς η Ε.Ε. και η Ελλάδα μπορούν να προχωρήσουν, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος μέσα από τη μεταρρύθμιση της ίδιας της ευρωζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)