Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ανοίγουν νέα στρατόπεδα προσφύγων & μεταναστών σε Βόλβη & Γρεβενά - Τα νησιά «σκάνε» - Ξεκινούν οι ροές από Γερμανία

Ανοίγουν νέα στρατόπεδα προσφύγων & μεταναστών σε Βόλβη & Γρεβενά - Τα νησιά «σκάνε» - Ξεκινούν οι ροές από ΓερμανίαΣε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για το εάν θα δημιουργηθούν και νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ.Βίτσας απάντησε ότι:

«Αυξάνουμε τις θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα και συγχρόνως προωθούμε συμφωνίες με περιοχές και με ανθρώπους (και χώρους), με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει και κάνουμε τις διοικητικές ενέργειες ώστε να φιλοξενήσουν και άλλους περισσότερους ανθρώπους. Εχουμε κάνει συμφωνίες με χώρους τέτοιων ξενοδοχείων στα Γρεβενά και αντίστοιχα στη Βόλβη, μια παλιά δομή που είχε η

Ύπατη Αρμοστεία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει εκκενωθεί, θα τη χρησιμοποιήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο «Ενώ έχουμε πάρει αρκετό κόσμο από τα νησιά, δηλαδή αυτούς που ειναι ευάλωτοι ή αυτούς που έχουν επιτύχει να πάρουν διεθνή προστασία και κάνουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να αυξηθούν και οι επιστροφές, οι εισροές παρά το γεγονός ότι ειναι μειωμένες, δεν μπορούν να φτιάξουν πια ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να μειωθούν οι άνθρωποι που διαμένουν στα νησιά».


Μιλώντας για τη συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για το μεταναστευτικό ο κ. Βίτσας επισήμανε δύο σημεία: «Το ζήτημα το πρώτο ειναι το εξής, ότι όσοι φτάνουν στα γερμανοαυστριακά σύνορα και η Γερμανία δεν δέχεται να μπουν στο έδαφός της και αυτοί έχουν περάσει από την Ελλάδα και έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου μετά την 1η Ιουλίου 2017, η Γερμανία έχει το δικαίωμα να τους επιστρέφει.

Παίρνοντας υπόψη το γεγονός ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 τα σύνορά μας είναι κλειστά, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί παρά να είναι -με βάση βέβαια τα στατιστικά δεδομένα και τους υπολογισμούς που έχουμε- λίγες δεκάδες ή ελάχιστες εκατοντάδες.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.000 επανενώσεις οικογενειών, 2.000 φυσικά δηλαδή πρόσωπα, τα οποία έχει δεχθεί η Γερμανία αλλά έχει 'παγώσει' η μεταφορά τους. Αυτό, με αυτή τη συμφωνία, από τη μια μεριά απελευθερώνεται και από την άλλη μεριά 2.000 άνθρωποι, μέχρι το τέλος του 2018, θα πρέπει να πάνε και να ενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Για τους υπόλοιπους που έχουν υποβάλλει αιτήσεις επανενώσεων θα επαναξεταστούν εντός του επόμενου διμήνου».

Ο κ. Βίτσας είπε ακόμα πως ήδη από την Παρασκευή επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό και τον επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και, σήμερα, σε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, όπως είπε, θα στείλει το κείμενο της συμφωνίας.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)