Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

H προπαγάνδα άρχισε. Η τρόικα του πολέμου ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία απειλούν τη Συρία με νέα χτυπήματα σε περίπτωση χημικής επίθεσης στην Ιντλίμπ

Η προπαγάνδα άρχισε παραμονές της μάχης για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ. Η τρόικα του πολέμου ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία προειδοποίησαν την Τρίτη τη Συρία και τον πρόεδρο Bachar al-Assad ότι δεν θ΄αφήσουν ατιμώρητη κάθε χρήση χημικών όπλων για την επίθεσή του στην επαρχία της Ιντλίμπ.

 Η Δαμασκός ανακοίνωσε την πρόθεσή της ν΄ανακτήσει αυτή την επαρχία, την τελευταία που ελέγχουν οι τρομοκράτες στα σύνορα με τη Τουρκία.
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι χώρες της τρόικα του πολέμου που είναι και διαρκή μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωσαν το  « βαθύτατο προβληματισμό τους » από τη στρατιωτική επίθεση των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και για τις ανθρωπιστικές της συνέπειες.


« Υπογραμμίζουμε ομοίως την ανησυχία μας για μια πιθανή κι άνιση νέα χρήση χημικών όπλων », γράφουν.
Αυτή η δήλωση επέρχεται 5 χρόνια μετά την προβοκάτσια της Γκούτα όταν Ομπάμα κι Ολάντ απειλούσαν να επιτεθούν στη Συρία. Η τρόικα του πολέμου τελικά εξαπέλυσε χτυπήματα κατά της Συρίας και κυρίως στη Δαμασκό στις 14 Απριλίου 2018 με αφορμή μια άλλη  »χημική» παράσταση στη Ντούμα.
Στρατιωτικός σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρει  : θ΄απαντήσουμε σκληρά σε όποια χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων στην Ιντλίμπ.

Oι White Helmets μετέφεραν με 8 VAN φορτίο από εργαστήριο επεξεργασίας χλωρίου από τα τουρκικά σύνορα σε περιοχές του Ιντλίμπ. Ετοιμάζουν προβοκάτσια…

H συριακή τηλεόραση sama μεταδίδει ότι μέλη των Λευκών Κρανών (White Helmets) που επέβαιναν σε 8 κλειστά Van μετέφεραν ένα νέο φορτίο με βαρέλια από το εργοστάσιο στο Atat στα τουρκικά σύνορα που εξειδικεύεται στην ανακύκλωση χλωρίου. 
Διέσχισαν την επαρχία Ιντλίμπ από το βορρά ως το νότο και πήγαν στην πόλη  Αriha και σε περιοχές της  Jisr al Shugur υπό την αυστηρή προστασία των ΗΤS της τ. Αλ Νούσρα. Οι εφεδρείες των White Helmets  σε πολλές ζώνες της Ιντλίμπ κλήθηκαν να πιάσουν άμεσα ''δουλειά''.
Τα κλειστά αυτοκίνητα μετέφερουν μεγάλα πλαστικά βαρέλια που η Τουρκία χρησιμοποίησε στο παρελθόν για υγρό χλωρίου για την αποστείρωση του πόσιμου νερού.
''Λευκά Κράνη'' αλλά όχι ακηλίδωτα......
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)