Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ


Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε ώστε να έχουν επιτυχία και αποτέλεσμα.

Τα συλλαλητήρια για τα Εθνικά μας θέματα αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να δείξουμε την αντίδρασή μας στα εθνομηδενιστικά σχέδια και στις μειοδοσίες που κάνουν οι αδίστακτοι κυβερνώντες. Είναι επίσης, μια εικόνα ενότητας και Εθνικής ομοψυχίας που παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο και δείχνει ότι ως Έθνος δεν έχουμε ακόμα... πέσει! Στώμεν καλώς!

Για να έχουν όμως επιτυχία και για να μην καπελώσει κανένας την διοργάνωσή τους, απαιτούνται ορισμένες κινήσεις.

Πρώτον

Οι διοργανωτές οφείλουν να σχηματίσουν μια ολιγομελή Επιτροπή, η οποία θα
ενημερώνει εγκαίρως κάθε κίνηση, θα προβάλλει με επιχειρήματα τις απόψεις για το Σκοπιανό, θα ελέγχει και καταγγέλλει δημοσίως πιθανές προβοκάτσιες και θα απαντά στην επιχειρούμενη προπαγάνδα της άλλης πλευράς, πάντα με επιχειρήματα.

Δεύτερον

Καλός συντονισμός της Επιτροπής διοργάνωσης με τους δήμους όλης της χώρας, για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Τρίτον

Απαιτείται η συμμετοχή προσωπικοτήτων ευρείας αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, όπως για παράδειγμα ο ιστορικός και γνώστης του θέματος,Σαράντος Καργάκος και άλλοι. Απαιτείται και η συμμετοχή Ελλήνων του Εξωτερικού, της Ομογένειας, που θα προσδώσει ευρύτερο Πανεθνικό χαρακτήρα στο συλλαλητήριο.

Τέταρτον

Ουκ εν τω πολλώ το ευ, δηλαδή όχι πολλά, συχνά και μικρής συμμετοχής συλλαλητήρια, αλλά ένα και καλό! Ένα συλλαλητήριο που θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 500.000 κόσμο στην Θεσσαλονίκη και που ο όγκος και ο παλμός του θα στείλει τα μηνύματα εντός και εκτός συνόρων.

Πέμπτον

Περιφρούρηση του συλλαλητηρίου και συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, αλλά και καταγγελία σε τυχόν υπερβάσεις από αυτές.

Έκτον

Όχι άστοχα συνθήματα που πυροδοτούν διχαστικό κλίμα, όχι εμπρηστική φρασεολογία, όχι συνθήματα μίσους και ρατσισμού. Το συλλαλητήριο σκοπό έχει την ματαίωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό είναι το ουσιώδες. Η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της και πολύ σύντομα θα πάμε σε εκλογές, επομένως δεν έχει νόημα να κατηγορηθεί το συλλαλητήριο και οι συμμετέχοντες σε αυτό απλώς ως αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση.

Έβδομον

Καμμία σημαία, πλην της Ελληνικής και του Ήλιου της Βεργίνας, κανένα πανό, πλην όσων γράφουν ότι ως Έθνος δεν αποδεχόμαστε την συμφωνία των Πρεσπών και δεν αναγνωρίζουμε άλλη χώρα με το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό της.

Όγδοον

Όχι μακρόσυρτοι και κουραστικοί λόγοι, όχι πολυλογία και φλυαρία των ομιλητών, όχι εκτός θέματος τοποθετήσεις. Ο κόσμος, θέλει έξυπνα και ευρηματικά συνθήματα από την εξέδρα, η οποία πρέπει να δίνει τον παλμό, αλλά και να κρατά την ισορροπία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)