Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Το να μην πιστεύεις είναι δικαίωμα, το να προσβάλεις την πίστη των άλλων ΟΧΙ

Φθάσαμε στο σημείο που η ειρωνία στην πίστη των άλλων να θεωρείται εξυπνάδα κι ένδειξη προοδευτισμού ενώ στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από έλλειψη στοιχειώδων κανόνων συμπεριφοράς.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Η Παναγία είναι ζημωμένη με την παράδοση μας. Ήταν η παρηγοριά των προσφύγων. Η εικόνα της ήταν από τα ελάχιστα πράγματα που πήραν μαζί τους
στον ξεριζωμό. Ήταν η ελπίδα τους, η μαρτυρία της ιστορία τους όταν ήρθαν στην Ελλάδα. Η εικόνα της Παναγίας, ο σταυρός του Μανουήλ Κομνηνού και το ευαγγέλιο του Οσίου Χριστοφόρου.

Ο υπουργός Πρόνοιας Λεωνίδας Ιασωνίδης είπε ότι με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά ήρθε στην Ελλάδα ο Πόντος. Ήταν η προσευχή των νησιωτών για ήρεμα νερά, η μάνα που προσεύχονταν οι γυναίκες του 40 για τα παιδιά τους.


Ήταν και είναι η παράδοση μας όσο και αν ενοχλεί μερικούς.



photo: dimitrisvetsikas1969 / pixabay

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)