Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Χαλάρωσαν τα Capital Controls, αλλά ελέγχουν όλες τις συναλλαγές και για πάνω από 1000 ευρώ είμαστε όλοι ύποπτοι.

Σχόλιο ιστολογίου:
η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάργηση των μετρητών, ελέγχει κάθε συναλλαγή πάνω από 1000 ευρώ θεωρώντας την ύποπτη.
Αυτός είναι ο λόγος που προσφέρει 1000 ευρώ σε 1000 (δήθεν) τυχερούς κάθε μήνα δηλαδή 12 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο, για να ελέγχουν κάθε κίνηση και αγορά του Ελληνικού λαού.
Αντισταθείτε μην χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό - πλαστικό χρήμα ...
Υπενθυμίζουμε ότι η τρομοκρατία και η φοροδιαφυγή είναι το όπλο τους για να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την ιδιωτικότητα.
Αριστερούς φασίστες πρώτη φορά βλέπουμε, όπως και πρώτη φορά αριστερά !!!


Στο μικροσκόπιο ΚΑΘΕ συναλλαγή άνω των 1.000 ευρώ! Θα θεωρείται ΥΠΟΠΤΗ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος…Στο μικροσκόπιο των ελέγχων μπαίνει στο εξής κάθε τακτικά επαναλαμβανόμενη μεταφορά χρηματικού ποσού άνω των 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή, οι τράπεζες και τα λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να ελέγχουν κάθε τέτοια μεταφορά.

Έτσι, οποιοσδήποτε πληρώνει, εισπράττει ή μεταφέρει χρήματα από το ποσό αυτό και πάνω θεωρείται ύποπτος και βρίσκεται αυτόματα μέσα σε λίστα ελέγχου.
Με το άρθρο 12 του νομοσχεδίου, προστίθεται στις περιπτώσεις συναλλαγών στις οποίες πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα δέουσας επιμέλειας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα «κάθε περιστασιακή συναλλαγή που συνίσταται στη μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 1.000 ευρώ».
Συγκεκριμένα, η Αρχή ενημερώνεται όταν διενεργούν περιστασιακή συναλλαγή που:
-Αφορά ποσό τουλάχιστον 15.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το αν η συναλλαγή διενεργείται με μία μόνο πράξη ή με περισσότερες ή με περισσότερες που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους.
-Συνίσταται σε μεταφορά χρηματικών ποσών άνω των 1.000 ευρώ.
-Οταν πρόκειται για πρόσωπα που εμπορεύονται αγαθά και διενεργούν περιστασιακή συναλλαγή σε μετρητά που αφορά ποσό τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το αν διενεργείται με μία μόνο πράξη ή με περισσότερες που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους.
-Τα μέτρα της συνήθους δέουσας επιμέλειας που οφείλουν να εφαρμόζουν οι τράπεζες και τα λοιπά υπόχρεα πρόσωπα ως προς τους πελάτες τους περιλαμβάνουν:
Την πιστοποίηση και επαλήθευση της ταυτότητας του πελάτη βάσει εγγράφων, δεδομένων ή πληροφοριών από αξιόπιστες και ανεξάρτητες πηγές.
Την πιστοποίηση της ταυτότητας του πραγματικού δικαιούχου, την επικαιροποίηση των στοιχείων και τη λήψη εύλογων μέτρων για την επαλήθευση αυτών, ώστε να διασφαλίζεται ότι το υπόχρεο πρόσωπο γνωρίζει τον πραγματικό δικαιούχο.
-Την αξιολόγηση και ανάλογα με την περίπτωση τη συλλογή πληροφοριών για το αντικείμενο και τον σκοπό της επιχειρηματικής σχέσης.
-Την άσκηση συνεχούς εποπτείας όσον αφορά την επιχειρηματική σχέση, με ενδελεχή εξέταση των συναλλαγών που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι οι συναλλαγές ή δραστηριότητες συνάδουν με τις γνώσεις που έχουν τα υπόχρεα πρόσωπα σχετικά με τον πελάτη, τις επαγγελματικές δραστηριότητες και το προφίλ κινδύνου του, καθώς και, εφόσον απαιτείται, την προέλευση των κεφαλαίων, σύμφωνα με κριτήρια που δύνανται να ορίζουν οι αρμόδιες αρχές.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)