Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Λαβρόφ: Πιέζουν να μετατραπεί η Ελλάδα σε αντιρωσική χώρα

Η Ρωσία είναι διασφαλισμένο ότι θα ενημερώνεται για όσα σχεδιάζουν ο αμερικανικός στρατός και άλλα κράτη, υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε ομιλία του σε εκπαιδευτικό φόρουμ νεολαίας.
«Ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, η ασφάλειά μας ως κράτος, η ασφάλεια των πολιτών μας, η εθνική κυριαρχία μας θα προστατευθεί με ασφάλεια. Αυτό έχει επανειλημμένα επιβεβαιωθεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και σας
διαβεβαιώ ότι αυτό βασίζεται σε πραγματικές, ουσιαστικές αλλαγές που γίνονται στη χώρα και τον στρατό μας», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν στον ΟΗΕ την ανάπτυξη κανόνων για τον κυβερνοχώρο.
«Έχουμε προτείνει στον ΟΗΕ, εδώ και καιρό, τη θέσπιση κανόνων για υπεύθυνη συμπεριφορά στον κυβερνοχώρο. Δεν υπάρχουν κανόνες αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζετε. Η χώρα που εμποδίζει (σ.σ. τη θέσπιση) είναι οι ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε και στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν αμφιβάλει πως η απόφαση πάρθηκε κάτω από έντονες πιέσεις.
«Έχουμε ήδη σχολιάσει για την Ελλάδα (την απέλαση των Ρώσων διπλωματών). Μπορώ απλώς να πω για άλλη μία φορά ότι δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν υπό την έντονη πίεση εκείνων που θέλουν να μετατρέψουν οποιαδήποτε χώρα σε αντιρωσική», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)