Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η ΚΑΛΗ ΧΟΥΝΤΑ!


Ουδείς εκ των υπαιτίων στρατιωτικών για την κυπριακή προδοσία, τιμωρήθηκε, αντιθέτως όλοι τους αποστρατεύτηκαν και έλαβαν τιμητικούς βαθμούς και ... παχυλές συντάξεις!

Οι τέσσερις ανώτατοι αξιωματικοί του στρατεύματος Γρηγόριος Μπονάνος (αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων), Πέτρος Αραπάκης (αρχηγός Ναυτικού), Αλέξανδρος Παπανικολάου (αρχηγός Αεροπορίας),Ανδρέας Γαλατσάνος (αρχηγός Στρατού), που μαζί με τον ''πρόεδρο της Δημοκρατίας''  Φαίδωνα Γκιζίκη, αποτελούσαν την ανώτατη ηγεσία της χούντας Ιωαννίδη, προκάλεσαν το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και άφησαν την Κύπρο στο έλεος των ορδών του Αττίλα, συμμετείχαν στην
σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την προεδρία τουΦαίδωνα Γκιζίκη στις 22 Ιουλίου 1974, κατά την οποία παρέδωσαν την εξουσία στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Παρέμειναν μάλιστα στις θέσεις τους και χειρίσθηκαν με εγκληματικό τρόπο τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, όπου με μνημόνια τους προς τον Καραμανλή που περιέχονται στο πόρισμα της Ελληνικής Βουλής, τον καλούσαν να μην αντιδράσει στρατιωτικά!

Κι όμως λίγο αργότερα, αποστρατεύθηκαν με βαθμό επί τιμή, απολαμβάνοντας τη σύνταξη και όλα τα υπόλοιπα προνόμια των συνταξιούχων στρατιωτικών! Δηλαδή, ο τότε αρχηγός της αεροπορίας Αλ. Παπανικολάου τιμήθηκε, όπως και ο αντίστοιχος του ναυτικού Π. Αραπάκης, με τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού του όπλου του, που σημαίνει πως εκτέλεσε τα καθήκοντά του με άριστο τρόπο. 

Κάτι που δικαιώνει εκείνους που υποστηρίζουν ότι το ζητούμενο ήταν μόνο να επανέλθουν οι πολιτικοί στις καρέκλες τους έστω κι αν το τίμημα ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου!

Επίσης, ο δοτός ''πρόεδρος της Δημοκρατίας'' Φαίδων Γκιζίκης, όχι μόνο παρέμεινε στην θέση του, υπογράφοντας όλα τα διατάγματα και τους νόμους της κυβέρνησης Καραμανλή ως τον Δεκέμβριο του 1974, αλλά συνταξιοδοτήθηκε λαμβάνοντας την σύνταξη Προέδρου της Δημοκρατίας και απολαμβάνοντας κρατικού αυτοκινήτου και φρουράς, ως τον φυσικό του θάνατο το 1999!!!

Όμορφος κόσμος, ελληνικά πλασμένος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)