Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Η πολύ χαρά & νοστιμιά - Κοτόπουλο: Υψηλότατος κίνδυνος

 ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 643 04.08.2018

Η πολύ χαρά & νοστιμιά - Κοτόπουλο: Υψηλότατος κίνδυνος
Ορισμένα κομμάτια από το σώμα του κοτόπουλου (όπως είναι το στήθος και το μπούτι) και διάφορες μέθοδοι μαγειρέματος (όπως το ψητό στον φούρνο ή στη σχάρα) κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο επικίνδυνα κρέατα.
http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/13/05/10/kreas-3.jpgΟ μεγαλύτερος αριθμός ασθενειών από κοτόπουλο σχετίζεται με τη σαλμονέλα, ενώ το Clostridium perfringens είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο βακτήριο που αναφέρεται συχνά στις πιο συνηθισμένες ασθένειες που προκαλούνται από το κοτόπουλο. To κρέας του κοτόπουλου αν δεν ψηθεί καλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, το ίδιο και τα υπολείμματά του στους πάγκους της κουζίνας και τα μαχαιροπίρουνα

……….Οι λοιμώξεις ανθρώπων από καμπυλοβακτηρίδιο, ένα βακτήριο που βρίσκεται συνήθως στο ωμό κοτόπουλο, έχουν αυξηθεί κατά 13% από το 2008, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων των ΗΠΑ (Center for Disease Control and Prevention – CDC).

Αλλεπάλληλες έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι το ωμό κοτόπουλο (είτε είναι βιολογικής εκτροφής, είτε όχι) έχει πολύ επιβλαβή -για την υγεία του ανθρώπου- βακτήρια. Έτσι, ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσετε βιολογικά κοτόπουλα, αποφεύγοντας έτσι ασθένειες που συνδέονται με την εκτροφή τους, δεν μπορείτε να αποφύγετε τους κινδύνους του χειρισμού του νωπού κοτόπουλου στην κουζίνα σας.
………..Όλα έγιναν στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2017, με τον σύζυγο της άτυχης μητέρας, να φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την τραγωδία, που ξεκίνησε με το ωμό κοτόπουλο που σέρβιρε ξενοδοχείο του νησιού. Η 37χρονη Νάταλι Ρόνσλεϊ είχε έρθει στις 13 Αυγούστου του 2017 για διακοπές στο Νησί των Φαιάκων με τον σύζυγό της Στιούαρτ και τους δυο γιους της, όταν κατέρρευσε μέσα σε μόλις 36 ώρες από την κατανάλωση ωμού κοτόπουλου, όπως αποκάλυψε ιατροδικαστής στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ.
…………Όπως είπε η υπόθεση ότι κόλλησε E. Coli (κολοβακτηρίδιο) από μη καλά μαγειρεμένο κοτόπουλο φαίνεται πολύ λογική θεωρία. «Και το σημείο καμπής είναι όταν αρχίζει να προκαλεί διάχυτη ενδαγγειακή πήξη, οπότε είσαι καταδικασμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)