Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΟΤΑΝ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ


Αντιστοίχως, όταν συγκρούονται οι υπερδυνάμεις την πληρώνουν οι μικρές χώρες. Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας δεν είναι το αποτέλεσμα μιας Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά το περιστασιακό κέρδος στην σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων.

Ο ψυχρός πόλεμος δεν έληξε το 1990 με την κατάρρευση του κομμουνισμού και την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως. Ο πρώην αρχηγός της ΚαΓκεΜπε και ήδη επί εικοσαετία Ηγέτης της Ρωσίας, Βλαδίμηρος Πούτιν, πέτυχε να ξανακάνει
μεγάλη την χώρα του και να την καταστήσει και πάλι τον βασικό ανταγωνιστή των ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ποτέ δεν ξέχασαν τον βασικό τους αντίπαλο και δεν έκρυψαν τα αντιρωσικά τους αισθήματα, θεωρώντας την Ρωσία την μόνιμη απειλή στα συμφέροντά τους.

Στην διεθνή πολιτική διαμάχη, υπήρχαν ανέκαθεν δύο βασικοί αντίπαλοι, οι Χερσαίες Δυνάμεις από την μια πλευρά και οι Θαλάσσιες Δυνάμεις από την άλλη. Από την εποχή των Μηδικών Πολέμων, παρατηρείται η πρόσκαιρη επικράτηση των πρώτων και η τελειωτική Νίκη των δεύτερων. Έτσι έχουμε την νίκη της  θαλάσσιας Αθηναϊκής Ηγεμονίας κατά της χερσαίας Περσικής Αυτοκρατορίας, την νίκη της  θαλάσσιας Βρετανικής Αυτοκρατορίας κατά της χερσαίας Γερμανικής στον Πρώτο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την επικράτηση εδώ και 60 χρόνια της  θαλάσσιας Αμερικανικής Υπερδύναμης κατά της χερσαίας Σοβιετικής.

Η Ελλάς, όταν είχε νοήμονες και πατριώτες Ηγέτες που γνώριζαν αυτή την ιστορική διαπίστωση, ότι δηλαδή στο τέλος πάντα νικούν οι Θαλάσσιες Δυνάμεις, με ευέλικτη και προσεκτική διπλωματία κατάφεραν να υπηρετήσουν τα Εθνικά Συμφέροντα, αφού η Πατρίδα μας ανήκει στις θαλάσσιες δυνάμεις από τα πανάρχαια χρόνια.

Ο Καποδίστριας, παρόλο που διακρίθηκε στην Ρωσία, προσέγγισε τόσο την Αγγλία όσο κυρίως την Γαλλία, για να φέρει τα καλύτερα για την Ελλάδα αποτελέσματα. Ο Βενιζέλος, που πολλά μπορούν να του καταλογιστούν, με επιθετική διπλωματία και με την γνώση αυτής της ιστορικής πραγματικότητας τριπλασίασε την Ελλάδα.

Ο μεγάλος Ιωάννης Μεταξάς, που είχε ζήσει τον ολέθριο Εθνικό Διχασμό και ενώ όλοι τον είχαν για γερμανόφιλο, με το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου που είχε όλα σχεδόν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των αντίστοιχων καθεστώτων του Μεσοπολέμου, δεν δίστασε ούτε προς στιγμή. 

Ακολουθεί απόσπασμα της ιστορικής Ομιλίας του στους δημοσιογράφους, στις 30 Οκτωβρίου 1940, δύο ημέρες μετα την έναρξη του Πολέμου:

[...] Λοιπόν, ακούτε για να συνεννοηθούμε. Εγώ κύριοι, όπως επαρκώς σας εξήγησα, τήρησα μέχρι σήμερα την πολιτική του αείμνηστου Βασιλέως Κωνσταντίνου, δηλαδή την πολιτική της ουδετερότητας.

Έκανα το παν για να κρατήσω την Ελλάδα μακράν της σύγκρουσης των μεγάλων κολοσσών. Ήδη μετά την άδικη επίθεση της Ιταλίας, η πολιτική που ακολουθώ είναι η πολιτική του αείμνηστου Βενιζέλου.

Διότι είναι η πολιτική συνταυτισμού της Ελλάδας με την τύχη της δύναμης, για την οποία η θάλασσα είναι ανέκαθεν, όπως και για την Ελλάδα, όχι το εμπόδιο που χωρίζει, αλλά η υγρή λεωφόρος που συνδέει.

Αυτός ήταν ο μετά τον Καποδίστρια, μεγαλύτερος Ηγέτης της Ελλάδος!!! Ακολουθώντας αρχικά πολιτική ουδετερότητας και φροντίζοντας ταυτόχρονα για τον εξοπλισμό και την προετοιμασία της χώρας, ταύτισε την τύχη της με εκείνη την δύναμη με την οποία ''η θάλασσα είναι ανέκαθεν η υγρή λεωφόρος που συνδέει'', δηλαδή την Αγγλία και τις ΗΠΑ.

Σήμερα οι μικροί (και μικρόψυχοι) που μας κυβερνούν, δεν έχουν ιδέα από Ιστορία και διεθνή πολιτική, απλά άγονται και φέρονται ως φελλοί στο κύμα και συμπεριφέρονται όχι ως έξυπνοι εθνικοί ηγέτες, αλλά ως βάτραχοι κοάζοντας μέσα στον βάλτο που μαλώνουν τα βουβάλια. Και είναι γνωστό ποιος την πληρώνει στο τέλος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)