Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚάρει! Από το ’03 έως το ’18: Βήμα-βήμα η μεθόδευση της αποφυλάκισης Κουφοντίνα…

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2003. Έναρξη της δίκης της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Η πρώτη μου παράσταση ως δικηγόρου σε δικαστήριο. Συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, παρίσταμαι ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της χήρας Αγγελοπούλου, της χήρας και των θυγατέρων Αθανασιάδη.
Φυσικός αυτουργός των δύο δολοφονιών – αμετακλήτως πλέον – ο «Λουκάς», ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Η ακροαματική διαδικασία πολυτελής. Από κάθε πλευρά. Ο ψίθυρος στους διαδρόμους ότι «ο Κουφοντίνας έχει ήδη εξασφαλίσει, μετά την οικειοθελή παράδοσή του, μια μελλοντική ευνοϊκή μεταχείριση», έντονος. Επισημαίνω! Ήταν ψίθυρος τότε – και μόνο – στους κύκλους των συνηγόρων και των δημοσιογράφων. Διαρκής, αλλά ψίθυρος. Έχω την απαράμιλλη αδυναμία τους ψιθύρους να μην τους ξεχνώ.

Της Βασιλικής Τζότζολα.
Τετάρτη, 30 Μαϊου 2018. Έναρξη απεργίας πείνας από τον εντεκάκις καταδικασθέντα σε ισόβιο κάθειρξη Κουφοντίνα. Διακομίζεται, επιστρέφει, συνεχίζει την απεργία πείνας επί 15θήμερο. Ο ψίθυρος επέστρεψε. Με τη μορφή πλέον εμβοής στο μυαλό μου. «Σημείωσέ το! Σε μια από αυτές τις .. μετακινήσεις του, ή και τις άδειες που του παρέχει το σύστημα που δεν αναγνώριζε αλλά πυροβολούσε, σε μια απ’ αυτές τις «απελευθερώσεις» οι Αρχές θα τον χάσουν», είπα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο κατά τη διάρκεια αποσταγματικής συζήτησης. Δεν επαληθεύτηκα. Δηλαδή, δεν επαληθεύτηκε ο χρόνος που με κάποιον τρόπο θα υλοποιείτο η «ευνοϊκή μεταχείριση αποφυλάκισης» του Κουφοντίνα. Η μεθόδευση, όμως, ήταν ήδη ante portas. Τί “ante” δηλαδή; Κάρφος στα μάτια της πληγιασμένης ψυχικής οδύνης των συγγενών των θυμάτων ήταν!
Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018. Ποιός νοιάζεται για τα «μπάνια του λαού»! Ο θρήνος κάθε Έλληνα για το Μάτι εμβαπτίζεται σε «καύση καρδίας»! Ωστόσο, η πολιτική ατζέντα εξαντλείται σε θέμα μόνο, την αυθαιρεσία. Στη δόμηση. Όχι στην πολιτική ευθύνη της «Κυβέρνησης της Εποπτείας»! Όχι στον «εθνικό εμπρησμό» του 44χρονου! Αλήθεια, το αδίκημα του 264 του Ποινικού Κώδικα, τιμωρεί «εθνικό εμπρησμό»; Επανέρχομαι. Η πολιτική ευθύνη της «Κυβέρνησης της Εποπτείας» εξαντλείται στη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις Αγροτικές Φυλακές Βόλου, δηλαδή, στη μεθόδευση απελευθέρωσης του! Και σε αυτό το «know how», οι τύποι είναι «maitres» (μάστορες, κατά το ομόρριζον)!
Βήμα πρώτο – αναπόφευκτο:
Ο Κουφοντίνας εκτίει ήδη 16 χρόνια από την ποινή καθείρξεως που του επεβλήθη. Είναι υγιής. Και προβαίνει εκουσίως και προσχεδιασμένα σε απεργία πείνας. Ο μόνος θορυβώδης, ελεγχόμενος και ασφαλής προς το αποτέλεσμα τρόπος, για να δημοσιοποιηθεί η .. φθορά της υγείας του και να μεγεθυνθεί η .. πίεση προς τους αρμοδίους της εκτελεστικής εξουσίας. Θυμίζω: στις 27.04.2015, στο ΦΕΚ Α’ 42, δημοσιεύεται ο νόμος 4322/2015, γνωστός και ως «νόμος Κοντονή», που «μεταρρυθμίζει ποινικές και άλλες διατάξεις». Μεταξύ αυτών και, συγκεκριμένα, στο άρθρο 6 του Νόμου, διαβάζουμε και συμπεραίνουμε τα κάτωθι αυτονόητα:
– «.. για ισόβια κάθειρξη, τα δεκαεννέα (19) έτη περιορίζονται σε δεκαπέντε (15), αν ο κατάδικος έχει υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας του (…) Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κατάδικος μπορεί να απολυθεί, αν έχει εκτίσει δεκαεννέα (19) έτη».
– «Μετά τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του καταδίκου, κάθε ημέρα παραμονής του σε σωφρονιστικό κατάστημα υπολογίζεται ευεργετικά ως δύο (2) ημέρες εκτιόμενης ποινής. Αν ο κατάδικος εργάζεται, κάθε ημέρα απασχόλησης υπολογίζεται ως επιπλέον μισή ημέρα εκτιόμενης ποινής. Αν για τους καταδίκους αυτούς προκύπτει από άλλες διατάξεις ευνοϊκότερος υπολογισμός, εφαρμόζονται εκείνες».
(Σημείωση: μόνο για καταδίκη επί εσχάτης προδοσίας δεν εφαρμόζονται οι ανωτέρω ευνοϊκές διατάξεις. Και η σύσταση και συμμορία μετά ληστειών και δολοφονιών της «17Ν» δεν εξαιρείται των ευεργετημάτων!)
– «Κάθε ημέρα κράτησης κρατουμένων που πάσχουν από … επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας … ή .. νεφρική ανεπάρκεια … ή με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω … ή με ποσοστό 67% και άνω … υπολογίζεται ευεργετικά ως δύο (2) ημέρες εκτιόμενης ποινής».
Βήμα δεύτερο – εναλλακτικό ή επικουρικό, αναλόγως πώς θα «τους βγει»:
Αφού εξασφαλίστηκε η δια της απεργίας πείνας βλάβη της υγείας Κουφοντίνα, το αρμόδιο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας γνωματεύει για ενδεχόμενο ποσοστό αναπηρίας. Αλήθεια, υπάρχει τέτοια γνωμάτευση; Επιβεβαιώνεται ιατρικώς η «καλή αλλοίωσις» της Κουφοντίνειας υγείας, με σκοπό την αποφυλάκισή του; Ή θα αρκεστούμε στις άλλες ευεργετικές διατάξεις του «Νόμου Κοντονή»; Ανατρέχω σε ιατρικές ανακοινώσεις περί επιπτώσεων λόγω απεργίας πείνας: «..βλάβες στο ήπαρ, το μυοκάρδιο, βραδυκαρδία και πτώση της αρτηριακής πίεσης, βλάβες του εγκεφάλου, πολυνευροπάθεια, ανοσολογική ανεπάρκεια». Καλά το πήγε.. Κι αν ακόμη απολέσει την εύνοια της αριστερής κυβέρνησης κι επαναμεταχθεί σε μη αγροτική φυλακή, διατηρεί ένα χρήσιμο “back up plan” αναπηρίας. Θα συνεχίσει η κάθε ημέρα κράτησης Κουφοντίνα να υπολογίζεται διπλή.
Βήμα τρίτο – το «κλειδί» προς την ταχεία απελευθέρωση:
Ο Κουφοντίνας είναι γεννημένος το 1958, ήτοι σήμερα 60 ετών. Έχει ήδη εκτίσει, ως προείρηται, 16 έτη εκ των 25 ετών, που είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα έκτισης ποινής. Σημειώνεται ότι, στο σωφρονιστικό μας σύστημα, η έννοια των ισοβίων – ως εφ’ όρου ζωής κράτηση – δεν υφίσταται. Οι πολλάκις ισοβίτες έχουν δικαίωμα στα 25 έτη να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης, η οποία κρίνεται από δικαστικό συμβούλιο. Παραφράζοντας τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη ρήση του για τους υπαιτίους της χούντας: «όταν λέμε ισόβια, δεν εννοούμε ισόβια».
Εξήντα ετών, λοιπόν, ο «Λουκάς» της 17Ν. Μετά τη σημερινή δωρεά που του προσέφερε η αριστερή «Κυβέρνηση της Εποπτείας» και τον μετήγαγε σε φυλακή, όπου η έκτιση ποινής μιας ημέρας διπλασιάζεται, πολύ σύντομα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφυλακίζεται! Είτε ως υπερήλιξ, είτε ως εργάτης φυλακών, είτε ως .. φέρων αναπηρία, αποφυλακίζεται! Και διερωτώμαι, οι «αλλήλων ισόδουλοι – αλλήλων κύριοι» συγκατηγορούμενοι και συγκρατούμενοί του πώς συγκρατούνται; Ποια αριστερή δημοκρατία ευεργετεί απροκάλυπτα το «Λουκά» κι ασκεί διακριτική μεταχείριση σε βάρος του «Αρχαγγέλου του Τρόμου» Γιωτόπουλου; Έναντι του Τζωρτζάτου και των Ξηρών; Μήπως, τελικά, ο entre leurs «προδότης» δεν ήταν ο Τσελέντης; Διερωτώμαι, απλώς..
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν. Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη». Αυτά είπε ο Κουφοντίνας, όταν επετράπη, στις 14.06.2018, η τρίτη άδεια εξόδου του από τον Κορυδαλλό. Και τότε διέκοψε την απεργία πείνας. Αυτά. Στη γλώσσα τη δική τους.
ΥΓ – «Είμαι άλλης γλώσσας, δυστυχώς. Αυτά στη γλώσσα τη δική μου. Κι άλλοι άλλα σ’ άλλες. Η αλήθεια μόνον έναντι θανάτου δίδεται». Ρήμα το Σκοτεινόν, Οδυσσέας Ελύτης

voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)