Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ο παχυδερμισμός της Κυβερνώσας Ελίτ – Μεταμοντέρνα Αριστερά (15) (Εξαιρετικό!)

Του Ηλία Παπαναστασίου

 Έπρεπε να βρουν τραγικό θάνατο 91 συνάνθρωποί μας για να καταλάβουμε όχι ΜΟΝΟ το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τον βαθμό ανηθικότητας της κυβερνητικής «Επικοινωνίας». 
Έπρεπε να συμβεί το τραγικό γεγονός για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος παχυδερμισμού, ηθικής εξαχρείωσης και ανείπωτης παρακμής του ηγετικού κυβερνητικού και κομματικού σώματος που αποτελεί την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.
 
Έπρεπε να καούν ζωντανοί σχεδόν 100 συμπολίτες μας

για να συνειδητοποιήσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος του βοθροειδούς παχυδερμισμού και παρακμιακού εκφυλισμού μιας πολιτικο–κομματικής κλίκας νεόπλουτων που διαφεντεύουν ήδη 3,5 χρόνια – 42 μήνες...– τις τύχες της χώρας μας. 

Έπρεπε φαίνεται και όπως αποδείχτηκε μόνο μετά από τέτοιο φρικτό γεγονός,

να συνειδητοποιήσουν οι μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού το μέγεθος του Homo Amoralis– ανήθικου ανθρώπου– που κυβερνά εδώ και 3,5 χρόνια την χώρα μας – την απύθμενη κατρακύλα του, την ηθική του κενότητα και την αρρωστημένη του ματαιοδοξία. 

Έπρεπε να χαθούν τόσες ζωές για να συνειδητοποιήσουμε πως η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό, όρια ή οποιονδήποτε φραγμό. Δεν υπάρχουν φραγμοί για ανθρώπους που η κρατική τους θέση – πολύ προσοδοφόρα, δόξα τω θεώ…– δεν στηρίζεται σε προσόντα– αυτά πλέον είναι πολυτέλεια…– αλλά στην αρχή Populus delendus est (O Λαός πρέπει να εξαφανιστεί). 

Εξαφάνιση μέσω ηθικής απομείωσης, επίρριψης ευθυνών στον ίδιο και αναγωγή της Ναζιστικής Αρχής περί Συλλογικής Ευθύνης σε Εισαγγελία Εφετών κατά του Ελληνικού Λαού. Από το «Μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου, στο «Μαζί τα κάψαμε» – ενδιάμεσος σταθμός …– και από εκεί στο «Εσείς τα κάψατε, καλά να πάθετε !» (Τελικό Συμπέρασμα…) 

Εάν οι Ναζί κατέστησαν ιδεολογικά ολόκληρους λαούς και εθνότητες υπεύθυνους για την μετέπειτα εξόντωσή τους στα κρεματόρια, ο ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ προχωρά ένα βήμα παραπάνω καθιστώντας τους υπεύθυνους όχι a priori αλλά a posteriori. Μετά θάνατον και πάνω στα πτώματα ηλικιωμένων, γονιών και μικρών παιδιών δεν εκφράζει σεβασμό στον νεκρό όπως γαλουχήθηκε αιώνες τώρα αυτή η χώρα από την εποχή της Αντιγόνης και του Κρέοντα. 

Αντίθετα, τους δικάζει απανθρακωμένους και τους καταδικάζει εσαεί σαν μοναδικούς υπεύθυνους, ανάγοντας την Ύβρη σε ετυμηγορία και καταργώντας τον διαχρονικό Νόμο του Ανθρώπου, το Φυσικό Δίκαιο. Ίσως γιατί τους είναι πολύ απλό να καταργούν Ανθρώπινους Νόμους. Πως; Μα απλούστατα, δεν φέρονται σαν Άνθρωποι, όντας μη–ανθρώπινοι στην συμπεριφορά τους.. 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ψυχολογικής ή κοινωνικής επιστήμης για να κατανοήσουμε το απλό γεγονός πως δεν μιλάμε για φυσιολογικές αντιδράσεις ανθρώπων που όντως ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο τους και μάχονται για τον καθημερινό, μη προνομιούχο και αποδεκατισμένο οικονομικά λαϊκό άνθρωπο δηλαδή τον Λαϊκό Άνθρωπο των κατασυκοφαντημένων Μικρομεσαίων – Μικροαστικά και Μεσοαστικά Στρώματα – ή τους κατακρεουργημένους οικονομικά Ελεύθερους Επαγγελματίες (Prekariat ) και πολύ περισσότερο για την σύγχρονη τάξη των Ειλώτων, την Εργαζομένη Τάξη των Μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα δηλαδή το σύγχρονο Μισθωτό Προλεταριάτο. Κάθε άλλο, δεν μιλάμε για κάτι παρόμοιο γιατί – απλούστατα– δεν ενδιαφέρονται γι αυτούς... 

Αντιθέτως, μιλάμε για αντιδράσεις ανθρωπόμορφων παχύδερμων που η Ηθική τους ισοδυναμεί με το Απόλυτο Μηδέν και αντικαθίσταται από το μέγεθος της τσέπης τους, του μισθού τους, της λατρευτής τους θεσούλας για την οποία πάσχισαν και κατέκτησαν με όλες τις ικανότητες της έμφυτης δουλοπρέπειάς τους και τις αντίστοιχες ικανότητες της γλώσσας τους. Το ύφος τους είναι ευθέως ανάλογο της ταχύτητας της επαγγελματικής και κοινωνικής τους ανόδου και αντιστρόφως ανάλογο της αληθινής τους ταξικής προέλευσης. 

Πάντα ο Lumpen θέλοντας να ξεχάσει την πραγματική του προέλευση και για την οποία ποτέ σχεδόν δεν μιλάει παρά μόνο στο νυκτερινό παραμιλητό των ονειρώξεών του («Θα κρατήσω άραγε την θέση μου και για πόσο;») προσωποποιεί έναν κλασσικό Διπολισμό συμπεριφοράς. Το αληθινό του άγχος δεν είναι η «Αριστερά» και οι «Υποτελείς Τάξεις» – όπως μερικοί από αυτούς (αυτο)βαυκαλίζουν προπαγανδιστικά το πόπολο που επηρεάζουν …– αλλά η θέση του, ο πολύ γενναιόδωρος μισθός του με όλα τα συναφή και συμπαρομαρτούντα δηλαδή τα προνόμια της Μεσαίας και Ανώτερης Γραφειοκρατίας (Μανδαρινάτου) που εκφράζουν. 

Ένα παρόμοιο περιφερόμενο άτομο ταξικής απροσδιοριστίας και κοινωνικού αμορφισμού, μια αμοιβάδα της Κοινωνίας και ένας Χαμαιλέων του Δάσους δεν έχει «σταθερές», πάγιες αναφορές Κοινωνικού Χαρακτήρα και άλλες τέτοιες πολυτέλειες. Εκπροσωπεί τους Lumpen και τον Μικροαστικό Αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟΥ περίγυρου, ζει και αναπνέει χωρίς αναστολές για την επαγγελματική και προσωπική του ανέλιξη, ευγνωμονεί τον Θεό – δηλαδή τους Κυβερνητικούς– που τον ανέβασαν με Καταπέλτη από το Υπόγειο στο Ρετιρέ μέσα σε μια βραδιά, τρομοκρατείται και μόνο στη σκέψη μήπως έρθουν οι «Άλλοι» με τον Κούλη και τον πετάξουν, περισσότερο όμως τρομοκρατείται από τους δικούς του, το ΣΥΡΙΖΑΡΙΑΤΟ και στο όποιο ανήκει. Τους είναι αρεστός;;; Τους κάνει όλα τα χατίρια, πατάει τα ανάλογα Like στους Κυβερνητικούς και Κομματικούς;;; Παρακολουθεί τις στημένες συγκεντρώσεις, την προπαγάνδα της ΥΕΝΕΔ – δηλαδή της σημερινής ΕΡΤ που θυμίζει περίοδο Χούντας– είναι καλός χειροκροτητής και οπαδός, στέλνει Χρόνια Πολλά στις γιορτές των στελεχών και υπουργών, τέλος πάντων είναι καλό και υπάκουο παΐδι σε αυτούς που τον έκαναν “Άνθρωπο” δηλαδή τον ταΐζουν και τον ποτίζουν;;; Έρχεται στα Gay Pride και πολεμά τον σεξισμό εναντίον των αξιότιμων Κυρίων και Δεσποινίδων του Σύριζα (Μερικές μάλιστα έρχονται ντυμένες, περιποιημένες και μακιγιαρισμένες σαν μοντέλα όπως η κ. Αχτσιόγλου, εν μέσω πένθους για τους απανθρακωμένους στο Μάτι… Είπαμε «σεβασμός στους νεκρούς» και οι ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ πρώτες και καλύτερες…). 

Εάν τα κάνει όλα τα παραπάνω με Γερμανική Συνέπεια και συμπεριφορά γλοιώδους Γραικύλου έχει σίγουρη την θέση του, ειδικότερα τώρα που οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ακούνε την υπόκωφη οργή διαμαρτυρίας του λαού να διογκώνεται σαν τσουνάμι και να θυμίζει Λάβα του Βεζούβιου… Αρκεί να κρατηθεί στην Κυβέρνηση το Circo Medrano, το μεγάλο μας Τσίρκο που αυτοαποκαλείται Κυβέρνηση… Με μια προϋπόθεση. 

Να είναι αυστηρός έως βασανισμού
 – διάβαζε καλύτερα, να λειτουργεί σαν παχύδερμο ανάξιο του ζωικού βασιλείου και αντάξιου των ερπετών, δηλαδή των ψυχρόαιμων πλασμάτων που αποτελούν την αηδιαστικότερη κατασκευή της ζωικής φύσης– στους «Κάτω» δηλαδή στα χαμηλότερα στρώματα. 

O κρατικοδίαιτος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αντικατέστησε την ανθρώπινη συμπεριφορά με τον παχυδερμισμό και τα ψήγματα ηθικής με συναισθηματική και ψυχολογική κτηνωδία. Άλλωστε, αυτή είναι παραδοσιακά ιστορικά η ψυχοσύνθεση των Lumpen, ψοφοδεείς και αηδιαστικοί οσφυοκάμπτες με τους «Πάνω» αλλά απάνθρωποι και αληθινά τέρατα με τους «Κάτω» και αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι νεόπλουτοι Μικροαστοί αλλά νεόπλουτοι Lumpen, παραδοσιακό κοινωνικό στρώμα που στελέχωσε φασιστικά καθεστώτα και επέδειξε απίστευτη σκληρότητα. 

Ούτε τα Τάγματα Εφόδου, ούτε οι Παρακρατικοί μετά τον Εμφύλιο προερχόντουσαν από την Αστική Τάξη αλλά από τα στρώματα των Lumpen δηλαδή των ερημωμένων ηθικά, απαξιωμένων κοινωνικά και ταξικά ανερμάτιστων. 

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αποτελούν επιβεβαίωση του κανόνα σε επίπεδο Μεσαίας και Ανώτερης Γραφειοκρατίας, κλασσικά παραδείγματα Lumpen που έπεσαν στον κρατικό μηχανισμό σαν «Κοράκια με νύχια γαμψά» και βιδώθηκαν στις καρέκλες τους. Η Κοινωνία τους είναι άχρηστη, ο λαός περιφρονητέος και τα λαϊκά στρώματα υπεύθυνα – αυτά και μόνο αυτά… – για την μοίρα τους. Από εκεί ξεκινά το υπερυψωμένο ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ δάχτυλο της περιφρόνησης και της ηθικοδιδασκαλίας, από εκεί ο εστετισμός και το μπλαζέ ύφος όχι του Μικροαστού ή του Bourgeois αλλά του πρώην Lumpen που έγινε άνθρωπος και χόρτασε ψωμάκι λιγδώνοντας το αντεράκι του μέσω του Κομματικού «Καταπέλτη Επαγγελματικής Αποκατάστασης και Κοινωνικής Ανόδου» που είναι ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ. 

Έτσι ερμηνεύεται
 η χυδαία – το λιγότερο– στάση των Κυβερνητικών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ απέναντι στους νεκρούς που έχτισαν στο Μάτι ρίχνοντάς τους όλες τις ευθύνες για τι δικές τους ανεπάρκειες και ασχετοσύνες. Το συμπέρασμα των χυδαιο–ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ; Όχι μόνο «Μαζί τα Κάψαμε»( Πρώτο στάδιο) αλλά «Εσείς φταίτε που καήκατε» (Τελικό Στάδιο) που είναι το απόγειο της ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗΣ παλιανθρωπιάς, χυδαιότητας και αμοραλισμού, αλλά και γεγονός που εντυπωσιάζει, είναι η στάση των διορισμένων ή αναμενόντων Διορισμό ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ των Social Media. 

Μια ματιά εκεί
 μπορεί να καταγράψει αντιδράσεις – από μεριάς τους – που κυμαίνονται από επιθετικά χυδαίες απέναντι στους πυροπαθείς και απανθρακωμένους έως «διπλωματικά» ουδέτερες μιλώντας – γενικά και αόριστα…– για «διαχρονικές ευθύνες». 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γκάλοπ των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ αναγνωστών της (φανατικά) ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ «Εφημερίδας των Συντακτών» και στο οποίο μόνο 10,8% αποδίδει ευθύνες στην σημερινή Κυβέρνηση… 

Είναι πράγματι να εκπλήσσεται και να γελά συνάμα κάποιος με την αναισθησία, την υποτακτικότητα και την παντελή έλλειψη κριτικής από τους (δήθεν) «Κριτικούς στη σκέψη» ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ της εφημερίδας και των Social Media… Νοοτροπία κοπαδιού με Τσομπάνη (Τσίπρας) που απέτυχε παταγωδώς και μάλιστα με ψυχολογία «Υπερασπίζομαι την Κυβέρνηση της Αριστεράς»– δηλαδή την πιο Αμερικανόφιλη και Δεξιόστροφη της Μεταπολίτευσης…–, περιμένοντας βεβαία τον διορισμό του ή κατοχυρώνοντάς τον με το ανάλογο γλοιώδη και εμετικό Γραικυλισμό. «Οψόμεθα εις Φιλίππους» έλεγαν οι Ρωμαίοι του 1ου π.Χ. Αιώνα. Μετά την Ύβρη των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ θα έλθει η Νέμεσις και η Κάθαρση και θα είναι συντριπτική για τους ίδιους και την απάνθρωπη και φασιστική τους συμπεριφορά… 

Έχουμε τέλος, αναφερθεί επανειλημμένα από τις φιλόξενες στήλες του «Ρεσάλτο» για την ταξική φύση του ΣΥΡΙΖΑ, το ύφος τους, το στυλ Μαρίας Αντουανέτας των θηλυκών εκπρόσωπων τους και την ανηθικότητα που τους διακρίνει, ανηθικότητα των πρώην Lumpen. Όμως πέσαμε έξω στο βαθμό ηθικής κτηνωδίας και αντι–ανθρωπισμού που θα μπορούσαν να φτάσουν κατηγορώντας τα απανθρακωμένα πτώματα ως κύριους υπεύθυνους. 

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία μια Κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες και να κατηγορήσει τα στελέχη της ρίχνει τις ευθύνες στον λαό. «Δεν φταίμε εμείς γιατί δεν κάναμε λάθη. Εσείς φταίτε που καήκατε και μεταξύ μας, καλά να πάθετε!». 

Η θεωρία της Ναζιστικής Αρχής περί «Συλλογικής Ευθύνης» έχει πλέον αναχθεί σε επίσημη Κυβερνητική Αρχή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο δε αφορά την ενημέρωση των άλλων καναλιών πλην ΕΡΤ ή των άλλων κομμάτων, αποτελούν όλα Fake News δηλαδή Ψευδολογίες και Απάτη γιατί – ως γνωστόν..– ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει τον Μωσαϊκό Νόμο και τις Δέκα Εντολές του, δηλαδή το μονοπώλιο της αλήθειας… «Εσείς φταίτε και όχι εμείς που κάναμε τα πάντα σωστά !» ( Θεωρία Συλλογικής Ευθύνης) και «Εμείς λέμε την Αλήθεια, την Μια και Μοναδική ενώ εσείς λέτε Fake News !» (Θεωρία της Μιας και Μοναδικής Αλήθειας, με άλφα κεφαλαίο…) αποτελούν το σύγχρονο Ευαγγέλιο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι το νέο Ευαγγέλιο του Φασισμού της Νέας Τάξης και της Άρχουσας Ελίτ, το Ευαγγέλιο του Φασισμού του 21ου Αιώνα. Πρέπει όλοι να είναι σε εγρήγορση γιατί ο Νέος Φασισμός δεν είναι Ante Portas αλλά – κυριολεκτικά..– μέσα στο σπίτι μας. Ο αγώνας πλέον δεν είναι μόνο εναντίον της Ελίτ η του Ιμπεριαλισμού. Είναι και Αντιφασιστικός! 

ΥΓ. Η τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησής του θα είναι αμείλικτη και συντριπτική από τον ελληνικό λαό αλλά και από την ίδια την Ιστορία που θα τους «Καρφώσει στον Πάσσαλο της Ατίμωσης», για να θυμηθούμε και τα λόγια του διαχρονικά επίκαιρου συγγραφέα ( K. Marx “Civil War in France”)
.


 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10893


resaltomag.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)