Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Δεν καταδικάζουν το διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Δεν πρόκειται για αντιμουσουλμανική κίνηση»
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
Το διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης
Η απαγόρευση, με εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, σε πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών να εισέρχονται στις ΗΠΑ δεν είναι αντιμουσουλμανική, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).
Ο σεΐχης Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, του οποίου η χώρα, όπως και η Σαουδική Αραβία, διατηρεί συμμαχικούς δεσμούς με την Ουάσινγκτον, ανέφερε ότι θα ήταν λάθος να θεωρηθεί το διάταγμα Τραμπ ως στοχοποίηση του Ισλάμ. 
«Οι ΗΠΑ έλαβαν μια κυρίαρχη απόφαση», δήλωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΑΕ.
Συμπλήρωσε δε ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο, το οποίο δεν στοχοποιεί την πλειοψηφία των μουσουλμάνων ανά τον πλανήτη.
Το διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ απαγορεύει για 90 ημέρες την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.
naftemporiki.gr