Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μουζάλας: Πλάνο μας να μεταφερθούν 10.000 πρόσφυγες σε διαμερίσματα μέσα στο 2017

Πρώτη προτεραιότητα χαρακτήρισε την μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών από το Ελληνικό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι φορτώνεται ο ίδιος από την αντιπολίτευση μια ευθύνη για την καθυστέρηση, που τον αδικεί.

«Πήρα πολλές φορές προσωπικά την ευθύνη για το Ελληνικό. Δεν μπόρεσα, δεν μπορέσαμε, είχαμε να τακτοποιήσουμε 55.000 άτομα. Θα προσπαθήσουμε, είναι στα πλάνα μας, μείναμε πίσω, είναι όμως στη πρώτη προτεραιότητα μας.
Φτιάχνουμε τα κάμπ για να μεταφερθούν. Είναι λάθος να υποστηρίζετε ότι τους χρησιμοποιούμε ως κόλπο για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.
 Κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση επερώτησης της Ένωσης Κεντρώων για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και δυναμική, σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα διπλωματικά μέσα, για να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
 Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας κατέθεσε στη Βουλή επιστολές που έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση, τόσο στον αρμόδιο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και στους 17 υπουργούς Εσωτερικών με τους οποίους συνεργάζεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και στις αρμόδιες τουρκικές αρχές, με τις οποίες ζητάει, να δοθεί λόγω των ειδικών συνθηκών, η δυνατότητα, μέχρι να δημιουργηθούν τα κέντρα προ-αναχώρησης, να μεταφερθούν μετανάστες από τα νησιά στην ενδοχώρα.

 «Είναι μια προσπάθεια που την κάνουμε από τον Αύγουστο. Τι άλλο να κάνουμε; Πόλεμο:», ανέφερε.

 Από την πλευρά τους, οι επερωτώντες βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εφάρμοσε την πολιτική «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», αλλά και «πολιτική μπάχαλου», δημιουργώντας μια απαράδεκτη εικόνα στη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, που αντιμετωπίζουν, όπως υποστήριξαν, ακραίες και οριακές πλέον καταστάσεις, με τους κατοίκους τους να έχουν υποστεί «εκατομμύρια ζημιές».

 «Τρέχουμε να προλάβουμε», αντέτεινε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε:
«Σήμερα στέλνουμε στην Ευρώπη και είναι προσυμφωνημένο, πλάνο το οποίο προβλέπει μέσα στο 2017 να κλείσουν "camp" και να μεταφερθούν 10.000 άτομα σε διαμερίσματα, με στόχο μέσα στο 2018, να μείνουν ελάχιστα. Αυτό σημαίνει χρήματα στο πληθυσμό και αξιοπρέπεια στους μετανάστες. Από τον Απρίλιο προχωράμε στην καταβολή μετρητών στους δικαιούχους μετανάστες και συνεχίζουμε τα προγράμματα για να πηγαίνουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία». 

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)