Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Citi: Απίθανο το QE – Δεν βλέπει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ως το 2021

Σχόλιο ιστολογίου:
λιτότητα - λιτότητα και ξανά λιτότητα, με φόρους, μειώσεις των μισθών και των συντάξεων. Η εσχάτη προδοσία του Τσίπρα και της συμμορίας του δεν έχει όρια, ενώ παράλληλα υπόσχονται την έξοδο μας στις αγορές.
Γίνεται ανάπτυξη με φοροληστεία;
 
Αμετάβλητες διατηρεί τις προβλέψεις της για το ελληνικό ΑΕΠ η Citigroup, στο World Outlook του Φεβρουαρίου, καθώς όπως εκτιμά το ασθενέστερο από το αναμενόμενο δ΄τρίμηνο του 2016 θα αντισταθμιστεί από την ανάκαμψη στο πρώτο εξάμηνο του 2017.
Όπως επισημαίνει, το προφίλ του ελληνικού ΑΕΠ εξακολουθεί να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους λογαριασμούς της κυβέρνησης και τις ενέσεις ρευστότητας μέσω των δανείων διάσωσης.
Η αμερικάνικη τράπεζα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει, αλλά με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι προβλέπεται στο πρόγραμμα διάσωσης, δηλαδή στο 1,1% το 2017 από 2,7% που προβλέπεται και στο 1% το 2018 από το 3,1% που προβλέπεται.
Όπως τονίζει η Citi, η ψυχολογία παραμένει υποτονική, πιθανότατα αντανακλώντας τα νέα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί, ενώ προσθέτει ότι η αβεβαιότητα γύρω από το πρόγραμμα διάσωσης θα μπορούσε να την αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο εάν το σημερινό αδιέξοδο διαρκέσει πολύ ακόμη.

Σε ότι αφορά την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE, η Citi εκτιμά ότι είναι απίθανη στο εγγύς μέλλον, αλλά δεν πιστεύει πως το σημερινό αδιέξοδο θα οδηγήσει σε μια ελληνική χρεοκοπία.
Αν και ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών μπορεί να αυξηθεί, ωστόσο ένα τέτοιο σενάριο παραμένει απίθανο κατά την άποψη της Citi. Πάντως ακόμα και αν "στηθούν" οι κάλπες, είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ακραία αποτελέσματα, όπως το Grexit.
ψ2
Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citi, όπως αυτές αποτυπώνονται στους πίνακες που παραθέτει, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δε φαίνεται εφικτή στο διάστημα των επόμενων 5 ετών, αφού οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων θα συνεχίσουν να κινούνται σε "απαγορευτικά" επίπεδα. Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη τράπεζα εκτιμά ότι το yield του 10ετούς θα διαμορφωθεί στο 7,51% φέτος, το 2018 στο 8,49%, το 2019 στο 8,87%, το 2020 στο 9,49% και στο 9,73% το 2021.
ψ3
Σε ότι αφορά το χρέος, εκτιμά πως φέτος θα διαμορφωθεί στο 179% του ΑΕΠ, το 2018 και το 2019 στο 180% του ΑΕΠ, το 2020 στο 178% του ΑΕΠ και το 2021 στο 179%.

Ελευθερία Κούρταλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)