Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί κάποια ορθόδοξα χριστιανικά ιστολόγια "έθαψαν" την είδηση-"βόμβα", της διακοπής μνημόνευσης στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που ανακοίνωσε από προχθές Κυριακή ο π.Νικόλαος Μανώλης;

1. Η πλήρης εξαφάνιση της είδησης "βόμβα", από τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων
Δεν θα σχολιάσουμε την πλήρη εξαφάνιση της είδησης από το Romfea, το VimaOrthodoxias, το Amen, το dogma κλπ.
Δημοσιογραφικά (επαγγελματικά) site είναι, έχουν κάθε λόγο "να θάβουν" ειδήσεις, αφού κριτήριο τους είναι το κέρδος (και οι δεσποτάδες διαθέτουν άφθονα μαύρα χρήματα για να δημοσιεύουν ειδήσεις πχ με τα συλλείτουργα και τα ονομαστήρια τους) και να "θάβουν" άλλες (πχ αγωνιζόμενων πιστών ή ιερέων που αντιστέκονται στον οικουμενισμό και την δεσποτοκρατία).

2. Η ύποπτη σιωπή των ορθοδόξων χριστιανικών ιστολογίων
Αναφερόμαστε όμως στα ορθόδοξα χριστιανικά ιστολόγια όπως πχ το Ακτίνες, το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό κλπ, που επί χρόνια διακονούν φυσικά χωρίς κανένα προσωπικό κέρδος. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα μας: "τι τους κάνει να "θάβουν" μια τέτοια είδηση-βόμβα;" 
 
Γιατί θέλουν να το αποκρύψουν από τους πιστούς;
Γιατί -ακόμη χειρότερα- δημοσιεύουν άρθρα, "τραβηγμένα από τα μαλλιά" για να πείσουν ότι τάχα η αγιοπατερική οδός της Διακοπής Μνημόνευσης του επισκόπου/Πατριάρχη (αποκαλείται εκκλησιαστικώς αποτείχιση) δεν είναι σωστή. Πως γίνεται να αναιρούν τους ίδιους τους Αγίους μας (Γρηγόριος Παλαμάς Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Στουδίτης, π.Παϊσιος - που κι αυτός διέκοψε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Αθηναγόρα, για πολύ λιγότερα οικουμενιστικά παραπτώματα από όσα συμβαίνουν σήμερα);

3. π.Αυγουστίνος Καντιώτης, Κονίτσης Σεβαστιανός ... 25 έτη χωρίς ποιμένα...
Η αιτία κατά τη γνώμη μας είναι ότι χάθηκε το ανδρείο φρόνημα από την εκκλησία μας (όπως και από την πατρίδα μας). 

Ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης που ξεσήκωνε τα πλήθη, που έβγαζε τους ορθόδοξους πιστούς στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν (νομοσχέδιο για εκτρώσεις, καρναβάλια, καλεστεία, έργο Αγγελόπουλου κλπ) δεν ζει. Οι διάδοχοι του -στην πλειοψηφία τους- ανταγωνίζονται ποιος θα προλάβει να γίνει δεσπότης (είναι ειλικρινά οδυνηρό να βλέπεις αγγέλους να πέφτουν). 

Ο Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανός δεν ζει κι αυτός. Έφυγε το 1994. 25 χρόνια έλλειψης εκκλησιαστικού ηγέτη με παλικαρίσιο φρόνημα.
Που είναι εκείνα τα συλλαλητήρια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα;

Οι σημερινοί δεσποτάδες, αφού "προσκύνησαν", έπαψαν να ποιμένουν το ποίμνιο, να αγρυπνούν. Περί άλλων τυρβάζουν. 

Μια και μοναδική αναλαμπή έκανε ο Χριστόδουλος, για λίγους μήνες, όταν έβγαλε τον πιστό λαό στο δρόμο, με αφορμή την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες (όπως πάντα από κάποια ασήμαντα και άγνωστα υποχείρια της Νέας Τάξης σε θέση Υπουργού, που βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή). Αλλά κι αυτόν τον "έφαγαν" (αφού προηγουμένως έκανε το έγκλημα να υποδεχτεί τον Πάπα, χάνοντας έτσι τη χάρη από τον Θεό).

3. Χριστιανοί - ζωντανοί νεκροί
25 έτη χωρίς ποιμένα.. 25 έτη καλλιέργεια χριστιανών "βλημάτων" που παριστάνουν τους μοναχούς : άλαλοι, με σκυμμένο το κεφάλι (όταν δεν έχουν ριχθεί με τα μούτρα στον ευδαιμονισμό της εποχής μας και στο να μην λείψει τίποτε από τα παιδιά τους). 
Φθάσαμε σε σημείο αναρχικοί να εισβάλουν στην ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ της Θεσσαλονίκης, την ώρα της Θείας Λειτουργίας και να μην αντιδρά κανείς (φυσικά οι δεσποτάδες -και οι αρχιμανδρίτες ή λαϊκοί που είναι δίπλα τους και τους κατευθύνουν- έχουν κάθε λόγο να κρατάνε το ποίμνιο κοιμισμένο). 
Στην περίπτωση μας έχουμε όμως κάτι ακόμη χειρότερο: αν και βλέπουν (τις διακοπές μνημοσύνου), οι "εν Χριστώ αδερφοί", στρίβουν αλλού το κεφάλι.

4. Και στην πατρίδα..
Στον πατριωτικό χώρο, περίπου μια από τα ίδια. 
Κάποιοι Έλληνες πατριώτες ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά αναθέτοντας σε κάποιον άλλον "να καθαρίσει" την άθλια κατάσταση στην πατρίδα μας (λαμόγια, μνημόνια-υποθηκεύσεις, λαθρομετανάστευση). Αισθάνονται ότι επειδή ψήφισαν Χρ.Αυγή, έκαναν την "επανάσταση" τους και αυτό αρκεί!
Αυτό δεν αλλάζει την ουσία: ο (νεο)Έλληνας έγινε ΡΑΓΙΑΣ. 

Και τελευταία γεμίσαμε προφητείες και προφητολάγνους. 
Περιμένουμε τον "Μεσσία" που θα μας σώσει..! 
Περιμένουμε εμείς να καθόμαστε στην μεζονέτα χωρίς να μας λείπει τίποτε, στην "θερμοκοιτίδα μας", και να δούμε στην τηλεόραση πως μας παραδίδουν την Πόλη. Έχει γεμίσει το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό διαγγέλματα-προφητείες του μητροπολίτη Μόρφου (είναι ο ίδιος που ζητούσε να διδάσκεται το Κοράνι στα σχολεία και ένα σωρό άλλα προδοτικά, δείτε εδώ)

4. Μην ανησυχείτε : "Θα πάρουμε την Πόλη"
Ε λοιπόν ο Θεός αλλάζει τα σχέδια του. Όχι την Πόλη δεν θα πάρουμε, αλλά θα χάσουμε κι αυτές που έχουμε (μην μας πείτε ότι δεν συμβαίνει ήδη; ποιος τολμάει να περπατήσει σε συγκεκριμένες γειτονιές - γκέτο- στην Αθήνα;
Ποιος τολμάει να οργανώσει ανοιχτή συγκέντρωση με δεδομένη την αντισυγκέντρωση των αναρχικών -μέχρι και στην Εσφιγμένου στην Θεσσαλονίκη, έκαναν αντισυγκέντρωση, δείτε εδώ).

5. Ποιος θα προχωρήσει μπροστά λοιπόν;
Σε όλο αυτό το πλαίσιο, αναζητούμε καθοδηγητές, κάποιους που θα βγούνε μπροστά να μας δείξουν τον δρόμο. Κανείς δεν θα προχωρήσει αν απλά του φωνάζουμε "Προχώρα". 

6. ΜΗΝ περιμένεις τους άλλους. 
Ο μόνος τρόπος να μας ακολουθήσει, είναι να κάνουμε εμείς ένα βήμα μπροστά. ΕΣΥ.

Αυτό έκανε και η ομάδα μας στο θέμα της διακοπής μνημόνευσης. Όχι φυσικά ως "στρατηγική", αλλά ως επιβαλλόμενο χρέος στην ορθόδοξη αλήθεια. Αυτό οφείλει να κάνει ο καθένας ΣΗΜΕΡΑ.
 
Υπάρχουν οι ιερείς που έχουν διακόψει την μνημόνευση (δείτε εδώ). Ας τους στηρίξουμε. Ας τους ακολουθήσουμε. Αλλιώς θα δώσουμε λόγο για την προδοσία της Ορθόδοξης πίστης μας και την εισβολή και επιβολή της αίρεσης στην εκκλησία μας.

Όσοι πιστοί.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"