Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

H Μαρί Λεπέν, η Μπέτυ Μπαζιάνα και η ισλαμική μαντίλα


Η αρχηγός του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου αρνήθηκε να φορέσει την ισλαμική μαντίλα.

Του Γιώργου Θεοχάρη
Η , υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, που επισκέφθηκε τον Λίβανο πρόσφατα, αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού.
Όταν έφθασε στο γραφείο του Αΐσά Μπακάρ, για να συναντηθεί με τον Αμπντελατίφ Ντεριάν, κάποιος της έδωσε μία .
Η ανώτερη σουνιτική αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση, κατά συνέπεια δεν έχω κανέναν λόγο… Αλλά δεν πειράζει, να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ», δήλωσε η Λεπέν.
Έτσι ο μουσουλμάνος έμεινε με την μαντίλα στο χέρι.
Μιλώντας για την «ανώτερη σουνιτική αρχή» αναφερόταν στην επίσκεψή της τον Μάιο 2015 στην Αίγυπτο, όπου είχε συναντήσει τον Αχμεντ αλ-Ταγέμπ, τον μεγάλο ιμάμη του Αλ-Αζχάρ στο Κάιρο.
Το περιβάλλον της προέδρου του Εθνικού Μετώπου διευκρίνισε ότι η αίτηση του Μεγάλου Μουφτή τής διαβιβάστηκε χθες και εκείνη έκανε γνωστό ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της. Η πρόσκληση δεν ακυρώθηκε και η κ. Λεπέν πήγε κανονικά στη συνάντηση.
Η απαίτηση των μουσουλμάνων ήταν θρασύτατη, καθώς είναι γνωστό ότι ο είναι η πιο ελεύθερη στα ήθη και δημοκρατική στους θεσμούς χώρα της , όπου πάνω από το 50% των γυναικών κυκλοφορούν όχι απλά χωρίς μαντίλα, αλλά και με πολύ λιγότερο σεμνή εμφάνιση. Και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, η κ. Λεπέν κάθε άλλο παρά άσεμνα ήταν ντυμένη.
Η κ. Λεπέν θα έχει συνάντηση και με τον Πατριάρχη των Μαρωνιτών, καθώς οι Μαρωνίτες είναι μία χριστιανική κοινότητα που διατηρεί παραδοσιακές στενές σχέσεις με τη Γαλλία.
Αξίζει να γίνει και μία συγκριτική αναφορά και στα «ημέτερα ήθη»: Κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο Ιράν, η «σύντροφός» του Μπέτυ Μπαζιάνα εμφανίστηκε ενδεδυμένη σεμνοπρεπώς με κεφαλόδεσμο, σεβόμενη τα έθιμα του Ισλάμ. Αναρωτιέται όμως κανείς τί θα γινόταν εάν η κ. Μπαζιάνα πήγαινε π.χ. σε κάποιο αυστηρό Ορθόδοξο μοναστήρι και της ζητούσαν να φορέσει φούστα αντί για παντελόνι. Θα σεβόταν τότε τα μοναχικά ήθη; Ή θα έδειχνε για μία ακόμη φορά επιλεκτική ευαισθησία;
Για αυτό η σταθερή και θαρραλέα στάση της κ. Λεπέν είναι αξιέπαινη.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)