Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Τώρα θα δεις λιτότητα...


Του Γιώργου Κράλογλου
Έχασαν τ' αυγά και τα πασχάλια και στο μοναδικό που ξέρουν. Την προπαγάνδα και τα ψέμματα. Και μέσα στη σύγχυση του ποιος θα αναλάβει τη μυθολογία για τον δήθεν τερματισμό της λιτότητας άρχισαν (ανόητα και ασυντόνιστα) παραμύθια και στους επιχειρηματίες. Μιλάνε (από προχθές) για αναπτυξιακό μείγμα πολιτικής στην οικονομία με αντισταθμιστικά μέτρα!! Αλλά αυτό που εννοούν είναι να αρρωσταίνεις...

Από την Τρίτη το πρωί που θα επανέλθει στο Χίλτον η Τρόικα βγαίνει νέα φουρνιά non paper για δήθεν αντίμετρα και αντισταθμιστικά σε όλο τον κατάλογο των μέτρων που κουβαλάνε οι θεσμοί. 

Αν θέλετε ένα παράδειγμα του τσίρκου που ετοιμάζουν παρακολουθείστε το "σήριαλ” που ξεκινάει για τον ΕΝΦΙΑ. 
Θα αρχίσουν διάφορα σενάρια κατάργησης του ΕΝΦΙΑ. Και θα συνοδεύονται από τα γνωστά λαϊκίστικα αριστερίστικα "...θα πάρουμε από τους πλούσιους λεφτά με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα απαλλάξουμε, αντισταθμιστικά, τους φτωχούς". 

Όλα αυτά που θα τάζουν (αυτό θα το κρύβουν) θα ισχύσουν (αν ισχύσουν και άγνωστο από ποιους) μετά το 2019. Και μετά την εφαρμογή του τέταρτου μνημονίου ως αντιστάθμισμα στο νέο χαράτσωμα μισθών, συντάξεων, και αφορολόγητων που θα φθάσουν τα 3,6 δισ. ευρώ. 
Και από εδώ ξεκινάει το καραγκιοζιλίκι. Θα αλλάξουν μόνο το όνομα του ΕΝΦΙΑ και θα τον πουν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (το "μεγάλη"... βοηθάει την αριστερή προπαγάνδα...).

Στους φτωχούς θα λένε μην ανησυχείτε για τα μέτρα που θα προσυμφωνήσουμε... Μετά το 2019 θα αντισταθμιστούν με μειώσεις άλλων φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ!!! 

Στους πλούσιους θα λένε πληρώστε περισσότερους φόρους για να δείξουμε στους φτωχούς ότι τα παίρνουμε από τους πλούσιους. 

Ταυτόχρονα όμως θα βεβαιώνουν, τους πλούσιους επιχειρηματίες, ότι για εσάς ετοιμάζουμε μείγμα αναπτυξιακής πολιτικής. Γιατί με τα αντίμετρα στους φτωχούς (μειώσεις ΕΝΦΙΑ) θα αυξήσουμε τον τζίρο στην αγορά... 

Της παλαβής δηλαδή. Θα ζητάνε από τις επιχειρήσεις αυξημένους φόρους (σε σχέση με αυτούς που ισχύουν σήμερα με τον ΕΝΦΙΑ) και για τα βιομηχανοστάσια και για τις αποθήκες και για τις μάντρες των εργοστασίων .Και θα περιμένουν να γίνουν επενδύσεις επειδή οι συνταξιούχοι το 2019 θα πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ... 

Υπολογίζουν, δηλαδή, να δουλεύουν και φτωχούς και πλούσιους σχεδιάζοντας στα χαρτιά απαλλαγές και φορολογικές μειώσεις που θα ισχύσουν από το 2019... 
Στην πάντα βέβαια... ότι υπογράφουν για τα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ και πλεονάσματα 3,5% τουλάχιστον μέχρι το 2024 που θα ισχύει το τέταρτο μνημόνιο!!! 

Εδώ η βλακεία και η αφέλεια αγγίζει επίπεδα που δεν είχε φανταστεί ούτε ο  Τσαουσέσκου. Ούτε ο Μαδούρο. 

Αυτοί όμως εκεί. Κάθε τρεις και λίγο θα βγαίνει ένας διατεταγμένος από τους 153 του "ναι σε όλα” και θα μιλάει για αντισταθμιστικούς φόρους που θα εφαρμόσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά το 2019. Που δεν θα είναι κυβέρνηση!!! 

Αλλά για την "ταμπακιέρα” του 2017 και 2018 (που η λιτότητα θα πιάνει νούμερα Βενεζουέλας) ούτε κουβέντα. Τόσο στις γειτονιές όσο και στους επιχειρηματίες.
Ούτε λόγος για την έξοδο 40-50.000 επαγγελματιών που κλείνουν τα βιβλία τους και βγαίνουν από το παιχνίδι (μετά το χαράτσι με πρόσχημα το ασφαλιστικό) με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όλο το κύκλωμα υπηρεσιών από την παραγωγή μέχρι και τις εξαγωγές.

Σιγή ιχθύος ... για αυτή τη μορφή λιτότητας που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2017 και θα φανεί στις τσέπες της αγοράς και των επιχειρήσεων από το καλοκαίρι του 2017 και μετά. 

Ούτε ψίθυρος για τους υπολογισμούς των Επιμελητηρίων ότι η κατανάλωση θα πέσει πολύ πάνω από το 10% μέσα στο 2017.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το βιολί τους... Άρχισαν να μιλάνε και για μείγμα αναπτυξιακής πολιτικής που θα εφαρμόσουν μετά το τέταρτο μνημόνιο. Το 2019 με τα αντίμετρα που θα τους πει ο Καρανίκας... 

Τίποτε δεν άκουσαν για τις ζημιές στις επιχειρήσεις από τους νέους φόρους καυσίμων, από αυξήσεις στον ΦΠΑ και σε διάφορα τέλη που κυκλοφορούν ήδη σαν φαντάσματα στην οικονομία το 2017 και 2018. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μιλάνε για κάποια αντισταθμιστικά του 2019!!! 

Τι θέλουν στην πραγματικότητα; Να ξεχάσουμε τη λιτότητα των μέτρων που μας φόρτωσαν για το 2017 και 2018. Και να χορεύουμε γιατί αν ψηφίσουμε, το 2018, ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ... θα μας φέρει αντισταθμιστικά μαζί με "μείγμα αναπτυξιακής πολιτικής” προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Τις οποίες επιχειρήσεις και επενδύσεις μισούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κομματικός τους στρατός κατοχής στο κράτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)