Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ… «ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


yunanistan-dan-bir-skandal-daha--8621505Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Λίγες ώρες μόνο κράτησε η σιωπή των τουρκικών ΜΜΕ για την υπόθεση των δυο Τούρκων κομάντος που πέρασαν στο ελληνικό έδαφος από τον Έβρο ζητώντας πολιτικό άσυλο. Από σήμερα το πρωί άρχισαν το καινούργιο ανθελληνικό παραλήρημα καλλιεργώντας κιμά πολεμικής σύρραξης με την χώρα μας.
Γεγονός είναι πως η υπόθεση των δυο Τούρκων κομάντος, Halit Çetin και Fatih Arık, που μετείχαν στην ομάδα των κομάντος που είχε επιχειρήσει στο ξενοδοχείο της Μούγλας στις 15 Ιουλίου να δολοφονήσει τον Ερντογάν, έχει πάρα πολλά ερωτήματα.

Το πρώτο ερώτημα που βρίσκονταν όλα αυτό τον καιρό από τον Ιούλιο του 2016 και που κρύβονταν από τις τουρκικές αρχές. Δεύτερο ερώτημα γιατί τα τουρκικά ΜΜΕ ενώ έγραφαν ότι είχαν συλλάβει όλους τους κομάντος της επιχείρησης δολοφονίας του Ερντογάν, δεν ανέφεραν κάτι για αυτούς τους δυο και ότι καταζητούνταν. Τρίτο ερώτημα, πως πέρασαν τον Έβρο χωρίς να γίνουν
αντιληπτοί ούτε από τις τουρκικές, ούτε από τις ελληνικές αρχές. Τέταρτο, που βρίσκονταν και τι έκαναν από την Τετάρτη 15 του μηνός μέχρι την στιγμή που έγινε γνωστή η παράδοση τους στις ελληνικές αρχές και η αίτηση τους για πολιτικό άσυλο. Πέμπτο ερώτημα ποιος είναι ο δικηγόρος που τους συνάντησε κρυφά και τους εκπροσώπησε και πως ήρθαν σε επαφή μαζί του και τελευταίο, ποιοι διέρρευσαν το γεγονός στα ΜΜΕ ανάβοντας νέα φωτιά έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σίγουρα γεγονός είναι πως η υπόθεση αυτή όπως εξελίχτηκε και όπως αναμένεται να εξελιχτεί, θα αποτελέσει άλλο ένα έρισμα για αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αυξηθεί και άλλο η επιφυλακή γιατί όπως το έχουμε ξαναγράψει, μέχρι το δημοψήφισμα της 16 Απριλίου ο Ερντογάν είναι ικανός για όλα μην υπολογίζοντας ακόμα και την προοπτική διάλυσης της Τουρκιάς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)