Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Το Υπουργείο Οικονομικών μας διευκολύνει στην φοροδιαφυγή.


Σχόλιο ιστολογίου:
την περίοδο της κρίσεως το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τα 29 κράτη που μπορεί ο καθένας να ανοίξει επιχείρηση χωρίς φόρους και χωρίς να κινδυνεύει να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα παράνομα κέρδη, όσων φορολογούνται και στην Ελλάδα.
Ευχαριστούμε τον Ευκλ. Τσακαλώτο για την ευγενική του προσφορά, σε όσους μαστίζονται από την φορολογική ληστεία της κυβέρνησης και φτάνοντας στο αδιέξοδο, ανατρέχουν σε λύσεις για την επιβίωση τους. Οι υπόλοιποι που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πολύτιμες πληροφορίες, ας φτύσουν το παλικάρι για να μην το ματιάσουν. Τσακαλώτε είσαι ο ήρωας της γενιάς της απάτης και της φοροδιαφυγής.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η λίστα με τους 29 φορολογικούς «παράδεισους»

Αυτή είναι η λίστα με τους 29 φορολογικούς «παράδεισους»
Λίστα με 29 κράτη "φορολογικούς παράδεισους" έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση Ευκλ. Τσακαλώτου. Πρόκειται ουσιαστικά για κράτη που δεν συνεργάζονται με την Ελλάδα για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με λογαριασμούς ή άλλα οικονομικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών.
Επισημαίνεται ότι οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στα συγκεκριμένα κράτη δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από τα έσοδα των επιχειρήσεων. Το Σεπτέμβριο αναμένει τα υπουργείο Οικονομικών τα πρώτα στοιχεία από τα συνεργαζόμενα κράτη για περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες Ελλήνων στο εξωτερικό προκειμένου να τα διασταυρώσει με την φορολογική εικόνα που εμφανίζουν στην Ελλάδα.   

Τα μη συνεργάσιμα κράτη (κράτη ή περιοχές δικαιοδοσίας ή υπερπόντιες-χώρες ή εδάφη που τελούν υπό οποιοδήποτε καθεστώς σύνδεσης ή εξάρτησης, κατά την έννοια της παραγράφου 1 του άρθρου 65, του ν. 4172/2013), για το έτος 2016 είναι τα εξής:

α/α    
1. Ανδόρα Andorra
2. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Antigua and Barbuda
3. Μπαχάμες The Bahamas
4. Μπαχρέιν Bahrain
5. Μπαρμπάντος Barbados
6. Μπρουνέι Brunei
7. Νήσοι Κουκ The Cook Islands
8. Ντομίνικα Dominica
9. Γρενάδα Grenada
10. Γουατεμάλα Guatemala
11. Λίβανος Lebanon
12. Λιβερία Liberia
13. Λιχτενστάιν Liechtenstein
14. Μαλαισία Malaysia
15. Νήσοι Μάρσαλ Marshall Islands
16. Μονακό Monaco
17. Ναούρου Nauru
18. ΠΓΔΜ FYROM
19. Νιούε Niue
20. Παναμάς Panama
21. Φιλιππίνες Philippines
22. Αγία Λουκία St. Lucia
23. Άγιος Χριστόφορος και Νέβις St. Kitts and Nevis
24. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες St. Vincent and the Grenadines
25. Σαμόα Samoa
26. Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ US Virgin Islands
27. Βανουάτου Vanuatu
28. Ουρουγουάη Uruguay
29. Χόνγκ-Κόνγκ Hong-Kong

 
Σύμφωνα με την περίπτωση ιγ του άρθρου 23 του ΚΦΕ: Δεν εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα το σύνολο των δαπανών που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος μη συνεργάσιμο ή που υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 του Κ.Φ.Ε., εκτός εάν ο φορολογούμενος αποδείξει ότι οι δαπάνες αυτές αφορούν πραγματικές και συνήθεις συναλλαγές και δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά κερδών ή εισοδημάτων ή κεφαλαίων με σκοπό τη φοροαποφυγή ή τη φοροδιαφυγή. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν αποκλείει την έκπτωση των δαπανών που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος - μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., εφόσον υπάρχει η νομική βάση για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και αυτού του κράτους - μέλους.


imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)