Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Νότης Μαριάς: Η CETA ευνοεί τον Σκοπιανό - Καναδό παραγωγό δήθεν «φέτας»



Οι…. Ελληνόφωνοι αυτοί ευρωβουλευτές που ψήφησαν υπέρ του Καναδά και εναντίον της Ελλάδας και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται, είναι οι εξής :

ΝΔ: Μαρία Σπυράκη,
Μανώλης Κεφαλογιάννης,
Ελίζα Βόζεμπεργκ,
Γιώργος Κύρτσος,
Θοδωρής Ζαγοράκης.
Ποτάμι : Γεώργιος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος.
ΠΑΣΟΚ: Εύα Καϊλή.

1928808Τους Καναδούς παραγωγούς δήθεν «φέτας», ο κυριότερος εκ των οποίων σημειωτέον είναι Σκοπιανός που παράγει το 63% της καναδικής παραγωγής δήθεν «φέτας», επισήμανε σε χθεσινές του συνεντεύξεις σε διάφορα περιφερειακά ΜΜΕ ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «η CETA διαλύει την αγροτική οικονομία σε Ευρώπη και Ελλάδα και καταργεί το καθεστώς αυξημένης προστασίας που είχε η Ελληνική φέτα ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα την παραγωγή και την ποιότητα της Ελληνικής φέτας ενός παραδοσιακού προϊόντος το οποίο μόνο από τις εξαγωγές αποφέρει στην Ελλάδα πάνω από 185 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η CETA ευνοεί τον κυριότερο Καναδό παραγωγό  δήθεν «φέτας» ο οποίος όπως προαναφέραμε σημειωτέον είναι Σκοπιανός!!!»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Καταψήφισα τη CETA κατά την ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 15/2/2017, όπως άλλωστε είχα διαμηνύσει δημόσια εδώ και χρόνια, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις Ε.Ε.-Καναδά. Ευθύς εξαρχής είχα τοποθετηθεί ενάντια στη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ε.Ε.-Καναδά, τη γνωστή CETA  καθώς πρόκειται για συμφωνία απελευθέρωσης
του εμπορίου που έχει μία σειρά σοβαρότατων αρνητικών επιπτώσεων για την Ελλάδα. Ανοίγει το δρόμο στην εισαγωγή μεταλλαγμένων τροφίμων, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποιεί τα δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία και η παιδεία και ανατρέπει την αρχή της πρόληψης η οποία είναι σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ευνοεί τις πολυεθνικές, καταστρέφοντας τους ντόπιους μικροπαραγωγούς, ανοίγει στους καναδούς τον τομέα  παροχής υπηρεσιών και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα παραδικαστικό σύστημα παρακάμπτοντας τα δικαστήρια των κρατών–μελών της Ε.Ε.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ο αγώνας κατά της CETA συνεχίζεται''.





Στρασβούργο, 15/2/2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νότης Μαριάς καταψήφισε τη CETA στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής
Καταψήφισε τη CETA κατά τη σημερινή ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς όπως άλλωστε είχε διαμηνύσει δημόσια εδώ και χρόνια, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις Ε.Ε.-Καναδά.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «ευθύς εξαρχής είχα τοποθετηθεί ενάντια στη Συμφωνία της CETA γι’ αυτό και καταψήφισα τη CETA, καταψήφισα τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε.-Καναδά όπως επίσης και τη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ε.Ε.-Καναδά».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Διότι η CETA είναι μία Συμφωνία η οποία καταστρέφει την ευρωπαϊκή γεωργία, καταστρέφει την Ελληνική γεωργία, δεν προστατεύει τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης όπως είναι η Ελληνική φέτα και οι ελιές Καλαμών, ανοίγει το δρόμο στο να έχουμε μεταλλαγμένα, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποιεί τα δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία και η παιδεία, ανατρέπει την αρχή της πρόληψης η οποία είναι σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι στην υπηρεσία των πολυεθνικών και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα παραδικαστικό σύστημα παρακάμπτοντας τα δικαστήρια των κρατών–μελών».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον παρακάμπτει τα Κοινοβούλια των κρατών -μελών που έχουν και την εξουσία όπου εκεί θα δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει η CETA».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)